Skip to main content

The power van Kleintje Muurkrant

11 november 2015

Wat schreven we op 9 juli? Dat in Portugal oud-minister van Binnenlandse Zaken Macedo naar binnen was getrokken. Vanwege zijn vermeende aandeel in het “Golden Visa”-schandaal. Hield in dat elke rijke buitenlandse stinkerd een visum kreeg als ie een flinke bom flappen in de Portugese economie pompte. Kon ie meteen ook zonder enige trubbels door het hele Vierde Rijk rondrommelen. Zelfs als niet helemaal duidelijk was hoe ie aan die flappen was gekomen. Uiteraard stond daarbij de deur naar een fors nummertje corruptie wijd open. En daar werd dan ook drifig gebruik van gemaakt.Wat gebeurde er gisteren? De Golden Visa-regeling is in de vriezer gezet. Naast de frikandellen en het bakkie met roomijs. Of ze ons ook lezen in Lissabon en omgeving.
Wat schreven we op 27 juni? Dat de Russen een streep dreigden te zetten door de aanleg van een olie- en gaswinkel op de Maasvlakte. Aanleiding was het ei dat het Internationale Hof van Arbitrage had gelegd in de zaak rond de volgens de Haagse jurken irreguliere onteigening van de olie- en poenbedrijfjes van de oh zo zuiver op de graat zijnde Russische ondernemer Khodorkovsky. En de hebberige reactie op dat ei aan deze kant van de demarcatielijn. Wat gebeurde er gisteren? Er ging een streep door voornoemde olie- en gaswinkel in 010. Of ze ons ook lezen in Moskou en omgeving. 
Btw: Inmiddels is besloten de gaspijpverbinding door de Oostzee naar deze contreien uit te breiden en op verschillende locaties aan diezelfde Oostzee pleisterplaatsjes voor LNG aan te leggen. Of Bilderland ook goed bezig is. 

Klik hier om uw reactie toe te voegen
11 november 2015