Skip to main content

The Donald Connection (005)

22 maart 2016

Als je iets wil bereiken heb je soms een kontje nodig. Om de gokwereld binnen te komen kreeg Donald Trump die van ene Louis Lesser aka “The Legend”. The Donald kocht van deze legende zijn eerste casino, de Taj Mahal in Atlantic City. Louis was een zakengap van een nog grotere legende uit de Amerikaanse geschiedenis: Meyer Lansky. Topmafioso en grondlegger van de door de mob beheerste gokindustrie in de USSA en daarbuiten. Jammer voor Ronald Raak, maar Meyer Lanski overleed al in 1983. Zowel Lesser als Lansky onderhielden prima contacten met de bovenwereld. Niet alleen reguliere zakenlui, maar ook handhavers, speursmurfen en politieke hoogvliegers. Geen wonder, want er ging een hele stoot poen om in de gokbranche en wie wil nou niet meevreten? (1).
Hoe dit ook verder zij, Louis Lesser had een zoon, Craig. Geloof het of niet, maar die zoon papte op een gezellig moment aan met het echtpaar Ferdinand en Imelda Marcos. Presidentieel koppel in de Filippijnen tussen 1965 en 1986. Als je geïnteresseerd was in avontuurlijke poen, dan waren dat bij uitstek luitjes bij wie je op schoot moest kruipen. Dat deed Craig dus. En langs die knusse weg raakte hij betrokken bij het wel en wee rond de Golden Lily schat. Zo zelfs, dat hij op een dag een massief gouden vaas naar zijn vader stuurde. Voor op de schoorsteenmantel.
Daarmee zijn we in een arena beland waar we al eerder om ons heen sloegen. De arena van de Golden Lily. Mocht u daarin geïnteresseerd zijn dan verwijzen wij u graag naar de serie “Shady. Het lijkt wel een film. Adembenemend. Stay tuned.

(1) Meyer deed ondermeer zaken met bankiers en vermogensbeheerders die very close waren met onze prinselijke verzetsvierder uit WO II. Zie daarvoor deel 5 van de serie “Het schaduwcommando van de Prins op de site van de Morgenster.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
22 maart 2016
The Donald Connection