Skip to main content

The Donald Connection (018)

12 maart 2017

Even in zijn achteruit. Naar 1 februari van dit jaar. Toen wisten wij in aflevering 15 van deze serie te boeren dat vier Russische IT-nerds december vorig jaar in Moskou waren opgepakt. Onder verdenking van irreguliere infoleveranties aan de Amerikaanse onderneming Verisign en andere niet nader genoemde belangstellenden. De betrokken nerds zouden in een kruipruimte zijn gewrongen naar aanleiding van zeven jaar oude beschuldigingen aan hun adres. Die waren afkomstig van de Russische zakenpief Pavel Vrublevsky. Het met een licht riekende reputatie worstelende baasje van de cyberfirma RE Partners, die ondermeer beschikte over een zijscheut op het vermaarde adres van het WTC aan de Stravinskylaan 1443 in Amsterdam en het in Badhoevedorp gevestigd online betalingsvehikel Chronopay. Waarom Pavel's ouwe meuk ineens voor het Kremlin voldoende was om de vier topnerds te clippen is niet duidelijk. Vooral niet nadat hij samen met zijn Russische zakengabber Vladimir Fomenko vorig jaar zomer in verband werd gebracht met het hacken van een stel verkiezingscomputers in Arizona en Illinois. Via King Servers in Dronten of all places. Waar een klein land al niet groot in kan zijn.

Vrublevsky's reputatie was ondermeer in ongerede geraakt door zijn zakelijke banden met de mob. In casu met de heer Michael Muzio, eigenaar van de in cybercrime en porno excellerende Blue Moon Group. Een dochteronderneming van Genesis Intermedia en de zoveelste Ponzibel van de al decennia lang opererende Saudische oplichter Adnan Khashoggi. Indertijd geen onbekende van Prins Bernhard en later op goede voet met The Donald en diens huidige adviseur in de ovale kamer Steve Bannon (1). Over connections gesproken. Stay tuned.

(1) Een wagonlading details over deze criminele connecties zijn te vinden op de roemruchte site van Daniel Hopsicker's MadCowNews. Wie trek heeft in nog wat meer Khashoggi-tapa's kan terecht bij onze zoekmachine.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
12 maart 2017
The Donald Connection