Skip to main content

The Donald Connection (016)

05 maart 2017

Ja. Woest jammer, dat wij geen beroep kunnen doen op Peter Burger en Alexander Pleijter. Die twee Leidse sleuteltjes gaan na overleg met Amerikaanse netzorgers factchecken op de Nederlandse pagina's van Mark Suikerberg's smoelenboek. Samen met journalistieke knoerten van Nu.nl. En als ze iets tegenkomen dat volgens hullie onzin is zetten ze er een nepstempel op. Ruikt u een subjectief en onwetenschappelijk luchtje? Ja, wij ook. Maar datzelfde Leidse luchtje bereikte al eens eerder onze neusvleugels en discussie met dit soort bollebozen is een moeilijke aangelegenheid (1). Maar goed. In dit geval hadden we mooi kunnen testen hoe goed dat Nederlandse suikerteam eigenlijk is.

Wij bumpten namelijk tegen het bericht aan dat de Intelligence Committee van de Amerikaanse Senaat aan de Britse ex-spionagesmurf Christopher Steele, de auctor intellectualis van The Donald's gouden douchedossier, zou hebben verzocht om te komen getuigen (2). Nou zal die wel uitkijken, want voor je het weet spuiten ze een dodelijke substantie tegen je voorgevel, testen ze je immuunsysteem met een vleugje polonium of zeil je uit een openstaand raam op de 120ste etage. Heeft de commissie begrip voor, aldus het (nep?)bericht. Dus zouden ze bereid zijn een paar leden van de Committee naar de Britse countryside of neutraal terrein elders in de wereld (3) te sturen om onder de roos met de plasexpert van gedachten te wisselen. Interessant detail: Freedom House-voorganger John McCain is voorzitter van de betrokken Committee. De Vietnamzanger stuurde indertijd een loonslaaf naar Londen om het rapport van Chris op te halen en het vervolgens te laten lekken. U begrijpt dat we heel graag zouden willen weten wat de twee Leidse sleuteltjes hiervan allemaal vinden. Zouden ze hun nepstempel al op het zeikdossier van Chris hebben gedrukt? En in het vervolg daarop ook dit bericht hebben gediskwalificeerd? Want we mogen toch aannemen dat ze niet zijn ingehuurd om alarmerende berichten over poepsex bij olifanten tegen het licht te houden. Oh, btw. We zouden ook graag nog willen weten of die Leidse wetenschappers en hun loopjongens bij Nu.nl worden betaald voor die klus? En zo ja, door wie. Mochten we onverhoopt vernemen, dat dit project gewoon aan hun takenpakket is toegevoegd en dat ze dus niks extra's vangen voor hun inspanningen dan zullen we dat als nepnieuws beschouwen. Weet u alvast hoe laat het is. Stay tuned.

(1) Zie de tot nu toe tot twee afleveringen beperkt gebleven serie "Het Complot" van begin augustus vorig jaar. Gaat over complotdenkers en hoe ze te bestrijden.

(2) Zie de afleveringen van deze serie uit januari van dit jaar.

(3) De Nederlandse gemeente Lijnden zou een goeie optie zijn.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
05 maart 2017
The Donald Connection