Kafka in Zeist (035)

dinsdag 12 april-2011
Wat zal het wezen? Een kilometertje of 25 tussen Venray en Maasbree? Veel meer zal het niet zijn. Wat meldt het door generalissimo Wiegel en zijn voetvolk geadviseerde Otto Work Force uit Venray? Dat het na "een lange zoektocht" een partner heeft gevonden: Work and Stay uit Maasbree. Rijp voor een specsavertje zouden we zeggen.
Ook als ze met lang langdurig bedoelen is de mededeling niet erg geloofwaardig. Otto heeft namelijk net een zeperd geladen voor de kadi wegens het illegaal onderbrengen van Pools werkvolk op camping Dijnselburg in Zeist, die alleen was bedoeld voor recreatie. Een poging om de betrokken Poolse muilezels als recreanten te bestempelen leed ernstige schipbreuk. Vandaar dat Otto nu Work and Stay in de arm heeft genomen. Een onderneming die een "jarenlange ervaring heeft in het professioneel huisvesten van arbeidsmigranten in Noord-Limburg". Nououou. Ze hebben sinds 2003 een kampie en zijn bezig met het inrichten van een tweede. Maar goed, je moet zo'n move een leuk verfje geven. Overigens zijn ze bij Otto door de uitspraak van de kadi wel van hun geloof gevallen. Kwootje:

"Het is wenselijk dat werkgeverschap en huisvesting van elkaar zijn gescheiden. Het is niet goed om werkgever en huisbaas tegelijk te zijn".

Aldus ene Frank van Gool, roeptoeter van Otto Work Force. En zo is het maar net.

Kafka in Zeist

  • Hits: 387
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch