ABC-tje (020)

zaterdag 13 februari-2010
In september 2004 sprak een meerderheid van de bevolking van Bonaire zich uit voor een directe band met Nederland. Via een referendum. Haast onbegrijpelijk als je bedenkt dat wij aan deze kant van de plas toen al een paar jaar zuchtten onder het schrikbewind van juntaleider Juan Peter Lullo. Iets wat toch moet zijn doorgedrongen tot onze Caraïbische uitkijkpost. Maar misschien kijken ze daar anders tegen juntaleiders aan.
Hoe dat ook zij, een paar jaar later ontstond er wat gepruttel over de status van randgemeente en in de eilandraad werd besloten om er nog maar weer eens een referendum tegenaan te gooien. Zoals wij al eerder meldden stak gezaghebber (!) Glenn Thodé een punaise in deze nieuwe ballon en verzocht aan gouverneur Goedgedrag (zoiets verzin je niet) om de boel af te serveren. En dat deed ie. Referendum van de baan. Wie nog trek heeft in een broodje ambtelijk kan hier zijn gebit erin zetten.
Wat de tekst betreft lijkt het nu al sprekend op de flyers die onze junta in Den Haag verspreidt. Maar hé, wel een koninklijk rijtje: Egmond, Bakkum, Wijk aan Zee, Zandvoort, Noordwijk, Scheveningen, Renesse, Bonaire. Dat neemt geen juntaleider ons meer af. Stay tuned.

abc-tje

  • Hits: 359
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch