Skip to main content

Cypriotica (005)

26 februari 2017

woensdag 27 maart-2013
Langzamerhand wordt duidelijk dat Jeroen “poep aan je schoen” Dijsselbloem en zijn Europese junta bij het platwalsen van Cyprus een tweede agenda hadden: Rusland een opsodemieter verkopen. Dat ze bij dat initiatief een paar steekjes hebben laten vallen doet niks af aan hun bedoelingen. Zo maakten wij gisteren er al melding van dat de filialen van de Bank of Cyprus en de Laiki Bank in Londen gewoon een week openbleven toen de Cyprioten zelf vergeefs aan de deuren rammelden en alleen maar minibedragjes uit de ruif konden wurmen. Naar nu blijkt is de Bank of Cyprus sinds november 2008 ook nog voor 80 procent eigenaar van de Russische Uniastrum Bank, die uiteraard geen enkele molshoop op de weg liet verrijzen op de weg tussen Nicosiatovsk naar Moskou. Dus wat denkt u wat er gebeurd is? Ja, denken wij ook.
Ook leuk in deze context: De autoriteiten in Letland kregen dezer dagen uit Jeroen's legbatterij te horen, dat ze de overstap van de lats naar de euro die voor 1 januari 2014 staat gepland wel konden schudden als hun bankkluisjes werden opengesteld voor avontuurlijke Russisch/Cypriotische poen.
Kijk, dat westerse avontuurlijke poen op de Seychellen, de Kaaimaneilanden, de Bahama's, the Isle of Man, de Antillen etcetera etcetera wordt gestald is helemaal prima. En dat westerse banken Latijns-Amerikaanse snorkelwinsten witwassen en af en toe wat knoeien met rentepercentages, ach ... Maar dat die stinkrussen dezelfde kunstjes flikken pikt de posse van Jeroen niet. No way. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 februari 2017