Skip to main content

Belgisch Basje

Hits: 370

zondag 2 maart-2008
Eergisteren bereikte ons een droef bericht uit het land van Jerommeke. Bas is verhuisd. Van Kalmthout naar Brasschaat. Bas? Bas? Welke Bas? Awel, Bas Koole. Onze ingenieur naar Costaricaans recht, die jaren geleden naast kijkcijferknoerten als Jaap de Bode, Geurt Roos en Victor Boitelle schitterde in de Fecundo-saga (1). Even voor de goede orde, Bas is niet helemaal vrijwillig vertrokken. Eerst werd de zo als no iron bekendstaande zakenpief ervan beschuldigd dat hij al maanden zijn huur niet had afgedragen. Op zich is dat al onvoorstelbaar. Maar wat denk je? Krijgt de verhuurder nog gelijk ook van een vredekadi, die de avond tevoren blijkbaar teveel Kwak naar binnen had gewerkt.
Al met al staat ami Bas nu voor meer dan 10 roodjes in het krijt en dat was voor de tot in zijn haarwortels geblameerde international voldoende om bij het tuinhek waardig afscheid te nemen met de woorden: "Vaarwel mijn Kalmthout, verwacht een ander heer". Om vervolgens met een deel van zijn eenvoudige bullen naar zijn cafeetje te vlieden aan spoorlijn 12 in het rustieke Kapellenbos. In een vehikel van onbestemde afkomst, maar wel met de nummerplaten van zijn geliefde Maserati, die hij in een vorige dramatische episode helaas had moeten verpatsen. De rest van zijn boedel werd door een lid van het voetvolk overgebracht naar Brasschaat. Zijn Kapellenbosse uitspanning zou om technische redenen op naam staan van zijn echtgenote.
Wie zou denken, dat onze veelgeplaagde Fecundo-veteraan met zijn zakelijke connecties van Costa Rica tot in het zigeunerkamp van Putte nu even rust zou vinden temidden van zijn alcoholische versnaperingen slaat de treeplank stevig mis. Een van zijn schuldeisers zou het bijvoorbeeld in zijn etablissement zo kakelbont hebben gemaakt dat hij hem hardhandig eruit moest keilen. Een strafklacht? Dan maar. Een beetje Bas laat niet met zich sollen. En toen diezelfde onverlaat een nummertje stalking ten beste gaf, belde hij hem op met de mededeling dat hij luitjes achter hem aan zou sturen die het niet bij stalking zouden laten.
Nog een strafklacht? Het zij zo. O, en een andere schuldeiser kreeg van Bassie te horen, dat zijn auto een wasbeurt zou krijgen met een emmertje zoutzuur als ie vervelend bleef doen. Ja, want er zijn grenzen, nietwaar. Zeker voor een zakenman met een onkreukbare reputatie!

(1) Zie voor de bij Justitie nog steeds heftig naijlende serie over Fecundo onze Followup-site.

Klik hier om uw reactie toe te voegen