Follow the leaders (001)

dinsdag 20 april-2010
Twee kopstukken van Het Schijthuis in Irak gekeeld op de dag des Heren. Abu Omar al-Baghdadi en Abu Ayyub al-Masri. De twee sukkels zaten samen in Tikrit te klaverjassen toen ze werden verrast met een explosieve klaverboer van buiten de compound. De hele mainstream triomfantelijk toeterend eroverheen.
De overgang van met name Baghdadi naar rustiger oorden is op zijn minst wat wonderlijk te noemen. In mei 2007 meldde het Iraakse ministerie van Binnenlandse zaken namelijk dat hij dood was. Nou kan Allah veel en bij de concurrerende firma schijnen zowel ene Lazarus als ene Jezus ooit te hebben beschikt over een retourtje, maar of Baghdadi ook tot deze categorie uitverkorenen mag worden gerekend is de vraag. Vooral toen in juli 2008 de woordvoerder van het Amerikaanse leger in Irak, generaal Kevin Bergner verklaarde dat Baghdadi helemaal niet bestond. Hij was uitgevonden om Het Schijthuis tussen de Eufraat en de Tiger een gezicht te geven.
24 april 2009. De Iraakse autoriteiten delen mee, dat Baghdadi door het leger bij de vaatdoek is gegrepen en in een kruipruimte is gemieterd. Hoe hij daar ooit levend is uitgekropen om vervolgens op 18 april 2010 voor zijn klus te worden geschoten tijdens een potje klaverjassen met een andere vertegenwoordiger van Captain Caveman vertelt de story niet. Maar die is op zijn minst vergelijkbaar met de wonderen die ons zowel in de Bijbel als in de Koran worden voorgeschoteld. En zoals dat ons betaamt in dit soort zaken: je moet het geloven willen. Merkwaardig is wel, dat dit nieuwe geloof exclusief verbreid wordt door de mainstream pers. De moderne predikers.

Follow the leaders

  • Hits: 288
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch