Skip to main content

Van Estoril naar Zandvoort (056)

16 februari 2017
Hits: 548

dinsdag 26 juni-2007
Zo. Dat varkentje heeft een beurt gehad. Eerst even een Turkse journalist de bek gesnoerd. Vervolgens die Koerdische crimineel met zijn belachelijke aantijgingen teruggetrapt in zijn kruipruimte. En als tussendoortje nog leuk via de geëigende kanalen een waarschuwing de deur uitgedaan dat criminelen desinformatie verspreiden. Vooral via het internet. Dat zal ze leren. Nou zijn wij van nature hardleers. Dus we gaan vrolijk door op de ingeslagen weg.
Vandaag met wat oud nieuws dat dankzij De Telegrof weer tot leven is gewekt. Daarvoor gooien we er een quote uit de Guardian tegenaan. Uit het artikel "The Amsterdam Connection" van 27 november 2000. Luidde aldus:

"In het onderzoek naar Glandorf kwam de Rotterdamse politie erachter dat Britse pedofielen regelmatig diens bordelen bezochten. Maar zij rapporteerden dat nooit aan Scotland Yard. Glandorf had weinig te vrezen van internationale politie-operaties. Toen een Nederlandse ambtenaar hem belde uit Polen met de mededeling dat hij een jongen mee naar Holland zou nemen registreerden politietaps ook het antwoord van Glandorf: "Als je bij de brug komt bij de grens, laat hem dan uitstappen en lopend over de grens gaan. Dan grijpen ze je niet".

De gekozen taktiek werkte vlekkeloos en we mogen aannemen dat het verse Poolse vlees een welkome aanvulling was in Glandorf's etalage. De Duitse kindergrossier ging uiteindelijk achter het gaas. Maar zijn cliëntèle? Die ging naar een andere winkel. Desnoods in Praag. Of lekker wildneuken in Eindhoven. Met als special kicks de toekijkende Eindhovense bromsnorren. Wat nou Rolodex-onderzoek!!
O, btw. Die Nederlandse ambtenaar was de door De Telegrof met "professor" aangeduide historicus en kindervriend Ger van Roon. En nee, da's geen criminele desinformatie. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
16 februari 2017
Van Estoril naar Zandvoort