Bob (005)

31 maart 2017
Hits: 530

dinsdag 14 februari-2012
Zelfs voor een liefhebber van "Flikken Maastricht" moet het duidelijk zijn, dat in het drama rond Slobodan Mitric aka Karate Bob de geheimzinnige Fred Giesberts een cruciale rol heeft gespeeld. Met name bij zijn poging midden jaren tachtig van de vorige eeuw om de nucleaire deal tussen een stel hotshots uit het Nederlandse bedrijfsleven en het Palestijns/Syrische duo Zubaidi-Assad boven AP te trekken.
In die periode verkeerden beiden in juridische malaise. En omdat Bob toch al regelmatig in gesprek was met allerlei officiële en officieuze geheimschrijvers beloofde hij Fred te zullen intermediairen voor een prettige deal met de Nederlandse overheid. Mocht die poging op snert uitdraaien, dan kon ie het altijd nog proberen met de Amerikaanse via kolonel Elmar Naber, de toenmalige militaire attaché in Den Haag.
Als je een deal wilt maken met welke overheid dan ook, moet je iets interessants in de aanbieding hebben. En dat had Fred. De afspraak tussen Mitric en Giesberts kwam keurig op papier te staan en begon aldus:

"F. Giesberts is een man van 60 jaar, getrouwd en heeft kinderen. Zijn motieven om de plannen van het maken van een atoombom in handen van de autoriteiten te spelen zijn de volgende:

De ontdekking dat mede door zijn toedoen een kernramp Israël zou treffen was voor zijn geweten onverteerbaar. Ik heb een aantal voorwaarden aan hem gesteld om zijn zaak bij de Nederlandse autoriteiten te bespreken
".

Uiteraard zouden Bob en Fred graag wat poen willen zien voor hun info, maar niet om hun eigen varken te spekken. Nog een kwootje:

"Het geld dat ik heb gevraagd aan de regering voor het oplossen van de plutoniumzaak zal gebruikt worden voor de financiering van de arrestatie van Joseph Mengele. Fred Giesberts is accoord gegaan om Mengele in mijn handen te spelen. Die ik vervolgens met een door mij gekozen groep mensen aan Israël zal uitleveren".

Klinkt heel altruïstisch, maar ook bizar. Volgens de officiële bronnen zou de Nazi-dokter namelijk al in 1979 in Brazilië al dan niet vrijwillig zijn verzopen. Dat doodsbericht werd overigens pas in 1985 bevestigd en dus is een mystificatie niet helemaal uitgesloten. Volgende aflevering: het lijstje van Giesberts. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
31 maart 2017
Aantal keren bekeken: 530

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch