Tussen premies en piraten (012)

woensdag 13 april-2011
Vorige week maakten de verzekeraars ASR en Brand New Day samen een kind: Brand New Day PPI. Een nieuw pensioenvehikel, dat gebruikmaakt van al het lawaai rond onze AOW en pensioenfondsen om tegen ramshprijzen ongeruste klantjes te trekken. Nou zullen we hier niet ingaan op de licht riekende reputatie die Brand New Day in korte tijd al heeft opgebouwd. Maar meneer Schaap (geen grappen over wolfskleren ja!), het baasje van BND, heeft in het recente verleden grote verzekeraars als ASR nogal eens weggezet als woekeraars. Ja maar, zegt ie nu, "ASR is de eerste die het probleem van woekerwinsten niet meer onder het vloerkleed probeert te vegen". Nou, dat probleem misschien niet. Maar de leiding van ASR trok wel het hoogpolig flink omhoog om het stof van de Hestia-PSL affaire stiekem weg te werken. Tijd dus om eens even een paar vraagjes neer te leggen bij ASR's topwoekeraar, CEO Jos Baeten. Komen ze:

"Ten behoeve van onze vervolgserie "Tussen premies en piraten" zouden wij graag het volgende van u willen weten:

 

  • Is het juist dat de voormalige directeur van de afdeling Financieel Intermediair Beheer bij het onder ASR ressorterende ASAM en toezichthouder op de interne veiligheid aldaar in 2009 in goed overleg is vertrokken nadat een stel kogelgaten waren aangetroffen in zijn voiture?
  • Is het juist, dat diezelfde directeur gebruikmaakte van een Hell's Angel om een afgeketste fusie tussen twee ondernemingen in het noorden van het land waarin ASAM participeerde toch te verwezenlijken door deze gemotoriseerde enforcer een bezoekje te laten brengen aan het privĂ©adres van een van de onderhandelaars?
  • Is het juist dat de op 2 november 2005 vermoorde avontuurlijke ondernemer Kees Houtman en meer figuren uit diens branche met enige regelmaat hun opwachting maakten bij ASAM voor een onderhoud met voornoemde directeur?
  • Is het juist dat "beveiligers" bij ASAM in die periode gewapend rondliepen?
  • Is het juist dat deze directeur files bijhield van de "faux pas" die topfunctionarissen van ASAM cq. ASR bij tijd en wijle maakten en die in sommige gevallene lardeerde met expliciete foto's?
  • Is het juist dat de zich in een gepantserde auto verplaatsende heer Van de Meene, die in het voorjaar van 2003 een poging ondernam om het door ASAM gedirigeerde PSL over te nemen, voor die tijd al tot de kennissenkring van deze directeur behoorde?
  • Is het juist dat er geen antecedentenonderzoek naar de heer Van de Meene was gepleegd toen bedoelde directeur hem als redder van PSL introduceerde?U bij voorbaat hartelijk dankend voor uw medewerking,
Krgrds, Jan Portein, redactie Kleintje Muurkrant. Den Bosch".Nooit geschoten, nooit een cameraatje in het plafond. Stay tuned.

Tussen premies en piraten

  • Hits: 386
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch