Skip to main content

Gladiolen? (002)

09 april 2017

donderdag 14 juli-2011
Klassiek hè? In 2006 ging Tristan van der Vlis even van de weg af voor een geestelijk APK-tje in een GGZ-garage. Dat gegeven werd niet alleen in de administratie van de GGZ opgeslagen, maar ook in een pdf-bestandje van de lokale smurfenclub. So far, so good.
In 2008 vroeg Tristan een wapenvergunning aan. Leek hem wel interessant. Per saldo hadden zijn pappa en zijn oompje die ook. Om over hun Umwelt maar te zwijgen. Dus hij naar de vergunningensmurf. Die ging aan het grasduinen in het dossier Van der Vlis. Of er in het verre en recente verleden geen fanatieke rooien, baarden of criminelen in rondspookten. Nou, dat zat zo bromsnor als het maar bromsnor kon zitten. De weldadige geur van Gladiolen wiekte meteen als een koppel wc-eenden door het kantoortje van de vergunningensmurf (1). Dus wat deed die puntmuts? Juist.
Snor of niet, Tristan had dat troosteloze papiertje nooit mogen hebben. Op grond van de inhoud van dat pdf-bestandje. Maar laat de door het gladiolenaroma bevangen smurf dat nou net over het hoofd hebben gezien. Ach, waar geschoten wordt vallen gaten, nietwaar?
Ondertussen zou pappa ongerust zijn geworden over Tristan's hang naar wapens. Zoonlief had wel een APK-tje gehad, maar je wist maar nooit. Dus waar ging pappa heen om zijn onrust een plekje te geven? Nee, niet naar de smurfenclub. De instantie die gewoon nee had kunnen zeggen tegen Tristan's aanvraag. Pappa ging naar de GGZ. Die jongens en meisjes noteerden pappa's zorg, trokken hun sokken op en begroeven die notitie in Tristan's geheime patiëntendossier.
Waar heb je zo'n wapenvergunning voor? Om lekker uit schieten te gaan. Dat deed Tristan. In het VDW Schietcentrum in Nieuwkoop. Later bleek hij niet over één maar over vijf stukken ijzerwaar te beschikken. En daar zouden wij ongerust over zijn geworden. Maar wie zijn wij?
Na zijn nijveldaad in het winkelcentrum van Alphen aan de Rijn ontzetting alom. Er kwam een bus onderzoeken op gang. De resultaten daarvan lagen voor de hand. Het pdf-je was niet meer te vinden, de smurf zei sorry en de GGZ kreeg de schuld. Je moet het allemaal geloven willen. En dat is nou juist ons probleem. Stay tuned.

1. Zie deel 1 van 13 april 2011

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 april 2017