Tussen beffen en piraten (006)

maandag 3 oktober-2011
Gotcha. Waar een site als Schoolbank al niet goed voor is. Daar vonden we namelijk een foto terug van Pientje Q., geboren M. Als leerling van klas 1A van het Utrechtse Thorbeckelyceum uit het schooljaar '67 - '68. Was toen nog net een soort brugklas, waarna je mocht kiezen welke kant je op wilde. Gymnasium, HBS, MMS. Maar in 1968 denderde er een mammoet door het Nederlandse onderwijs heen en maakten ondermeer het Atheneum en de HAVO hun entree.
Welke richting Pientje daarna ook koos (ze is daar op haar eigen site opvallend zwijgzaam over) er volgden in ieder geval nog 5 cq. 6 jaar voortgezet onderwijs. Als je uitgaat van een vlekkeloze afwerking dan kan Pientje pas in '73-'74 aan haar befstudie zijn begonnen. Duurt 7 jaar. En dan mag je geen beren op de weg tegenkomen.
Nou hebben we al van verschillende kanten vernomen dat die beren zich al op het Thorbeckelyceum manifesteerden, maar afgezien daarvan kon Pien zich dus normaliter pas vanaf 1980 officieel bef noemen. Het jaar dus waarin het startschot werd gelost voor haar twintigjarige carrière bij Fortis/AMEV. Maar wat zegt de honnepon van mr. Q op haar eigen site? Dat ze na haar rechtenstudie een aantal jaren als bef door het leven ging. Aan welke universiteit zij studeerde? Bij welk advocatenkantoor zij werkte? Ook daarover is zij zwijgzaam. Zouden wij ook zijn, want het hele verhaal deugt van geen kant. En als we haar naam opzoeken in het antecedentenregister voor juristen dan breekt bij ons opnieuw een heel assortiment klompen. Pien zou namelijk zijn beëdigd in de befstand in 1975 en opnieuw in 2001, na haar vertrek bij Fortis/AMEV en haar in de doofpot geduwde voorkennisaffaire.
Nou kunnen we natuurlijk lullige vragen aan Pien gaan stellen of aan haar deken, mr. Huan Tan (1). Maar dankzij ervaringen op dit terrein zien wij daar voorlopig van af. Want voor je het weet beland je in een oeverloos gedreutel over de wet op de privacy of een andere juridische uitvinding die een voortijdig einde maakt aan deze serie. En dat zou zonde zijn, want de zak met surprises is nog lang niet leeg. Dus stay tuned.

1. Deken Tan was in vroeger dagen actief onder de vleugels van de Utrechtse professor in de blauwe brievenkunde Harrie van Mens, de eminente toezichthouder bij het gecrashte Terra Vitalis. Zie aflevering 3 van de serie "Hoe fris is Terra Vitalis?" dd. 10 december 2009.

Tussen beffen en piraten

  • Hits: 219
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch