Skip to main content

ABC-tje (013)

25 februari 2017
Hits: 851

donderdag 15 oktober-2009
Nee, het zit zo. De centrale bank van de Nederlandse randgemeenten in de West heeft vorige week geen zeperd geladen bij het nachtelijk meloenenverlies van de Bermuda Commercial Bank (BCB). Een voormalig poengemaal van Sorobonbonker Johnny Deuss. De centrale bank is namelijk geen aandeelhouder van BCB. Dat is nog steeds een ander voormalig vehikel van Deussemans, de First Curacao International Bank (FCIB). Nadat de FCIB een paar jaar geleden schipbreuk had geleden kreeg de centrale bank het toezicht over het wrak. En al toeziend kwamen de centrale jongens er op de ochtend van 6 september achter dat het wrak voor meloenen lichter was geworden. Hoe? Wie? Ja hoor eens, we kijken wel toe, maar we zien ook niet alles. Waarvan akte.
Maar nog effe iets doddigs over Sorobon op Bonaire. Het ouwe blotetogusresort van Aerdenhoutse Dolf Huijgers en Zwijndrechtse Rian van Ballegooijen, waarover we op 14 september jl. nog kond deden. In verband daarmee ontvingen wij gisteren een suggestief mailtje, dat wij u niet willen onthouden. Komt ie:

"Een onderzoek zou op zijn plaats zijn naar de vele villa's en terreinen op Bonaire die op naam staan van het echtpaar Rian van Ballegooijen Ben Oleana. Wie heeft hun riante portfolio van onroerendgoed gefinancierd?"

Geen idee. Dolf? Johnny? Ramonsito? Dirk? Gerrit? Noud? Of zit alles gewoon snor? Voorlopig gaan we van dat laatste uit. Maar mocht dat niet zo zijn dan zien we dat wel terug in het verslag van het smurfenteam dat daar momenteel driftig aan alle Gargamels snuffelt. Blote en bedekte. Stay tuned.

Indira joned
Serious? No shit?
They kill the island.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 februari 2017