De olieman (003)

05 april 2017
Hits: 493

maandag 20 februari-2012
In Sarasota Florida heb je een villawijk Prestancia. Wordt keurig bewaakt en als je met je Fordje het terrein op wil dan word je bij wijze van spreken tot in de bilnaad gecontroleerd. Dat was ook al zo in 2001. In de zomer van dat jaar meldden zich op verschillende tijdstippen een paar Saudi's. Ze wilden graag een bezoekje brengen aan de familie Al-Hijji aan de Escondito Circle. Hun gegevens werden netjes genoteerd, de bommel ging open en ze konden doorrijden. No sweat. Hun namen? Mohammed Atta, Marwan al-Shehhi, Ziad Jarrah en Adnan Shukrijuma. De eerste drie gingen op 9/11 van dat jaar wat slordig om met een paar vliegtuigen, de laatste wordt verdacht van ernstige medeplichtigheid en heeft dan ook een prijs op zijn kruin van 5 meloen dollar.
Zou je denken, dat die familie Al-Hijji na het optreden van Captain Caveman's Flying Circus ook zwaar aan zijn hagelwitte tanden werd gevoeld. Forget it. Het gezinnetje nam op 27 augustus 2001 plotseling als een prijshaas de poten met achterlating van ondermeer drie heilige koeien, waarvan één nagelnieuwe, een volle koelkast, kostbaar meubilair, onbetaalde rekeningen, pakken Pampers etcetera. Later bleek het gezinnetje van man, vrouw en twee koters te zijn uitgeweken naar Ryadh, waar ze verder ongemoeid bleven. Vreemd? Dat mag je wel zeggen.
Eind vorige week kwam aan het licht, dat de familie Al-Hijji al in 2003 een pandje heeft betrokken in Southampton en dat pappa in Londen actief is voor de Saudische olieboer Aramco. Desgevraagd boerde pappa dat hij nooit iets te maken had gehad met de vier circusmedewerkers. En even desgevraagd boerde de FBI, dat ze nooit een connectie hadden kunnen leggen tussen meneer Al-Hijji en het personeel van Captain Caveman. Maar ze konden helaas niet ontkennen zowel de heer des huizes als diens schoonvader in de periode voor hun schielijke vertrek al een tijdje in de kieren te hebben gehouden. En dat gebeurde uiteraard niet omdat ze de postbode obsceen hadden bejegend.
Dit verhaal zal zonder twijfel een staartje krijgen. Vraag is alleen hoe lang het staartje zal worden. Niet zo lang denken wij. Maar dat is een gok. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
05 april 2017
Aantal keren bekeken: 493

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch