Skip to main content

Beetje dom

donderdag 21 maart-2013
Jorge Rafael Videla, de grootste klootzak uit het kleine rijtje fascistische ellendelingen dat tussen 1976 en 1983 huishield in Argentinië, heeft kortgeleden een interview weggegeven aan een journalistieke geestverwant. Vrijetijd zat, dus wie houdt hem tegen? Vraagt die briljante interviewer of gappie Videla nog iets wil zeggen tegen zijn kameraden. Nou dat wil de penvriend van Willem Alexander Spaatje wel. Videla:
“Ik wil ze allemaal eraan herinneren -en dan vooral de iets jongere onder hen, die zo'n beetje tussen de 58 en 68 zijn en fysiek nog in staat om te vechten- dat zolang deze onrechtvaardige opsluiting en het verkrachten van de basiswaarden van de republiek voortduren, ze de plicht hebben om zich opnieuw te bewapenen om de grondslagen van de republiek die op dit moment door de regeringsploeg van Cristina Kirchner en haar beulen worden vertrapt te verdedigen”.
Een bek vol. Maar wat de ouwe baas van W.A. Spaatje's schoonvader bedoelt moge duidelijk zijn. Misschien was het indertijd toch beter geweest om hem uit een vliegtuig te gooien.

Klik hier om uw reactie toe te voegen