Van Estoril naar Zandvoort (110)

01 juni 2015
Hits: 516

woensdag 30 januari-2013
Dat Cliff Richard en zijn gappie Ronnie "Gladys" Wells af en toe een bezoekje aflegden aan Elm Guest House om hun pijp te laten leegkloppen door een jeugdige cliënt van de kinderbescherming hebben we niet uit de vuilnisbak gepeuterd (1). Het duo staat op een lijst die door leden van de Londense smurfemarij bij een inval is buitgemaakt en nu door hullie wordt afgevinkt via gesprekken met nog in leven zijnde pijpkloppers en de eigenaren van het kleinood.
Cliff was trouwens niet de enige BE-er op de wiplist. Zo troffen de ijverige smurfen ook de naam van Sir Anthony Blunt (rip) aan. Een voormalige nulnul voor zowel de Britten als de Ruskies en kunstadviseur van het Koninklijk Huis. En dan was er ook nog ene Cyril Smith. Een vroegere parlementariër met rottige contacten in de Londense onderwereld en een stand-in voor de nijlpaarden in de Zoo. Helaas al ashes to ashes, anders was ie een topkandidaat geweest voor het obese programma van die Nederlands-Japanse brandladder.
Goed, dat vinken is rijkelijk laat, maar toch altijd nog een straat vroeger dan bij ons. Ook hier brachten bekende zangvogels en pollitici her en der bezoekjes aan kinderwinkels onder het frivole motto "stop je leuter in een kleuter". En zeg niet dat we geen namen hebben genoemd. Maar een onderzoek? No way, José. Of we doen of onze giegel bloedt, of we plakken de gebeurtenissen achter het staatsgeheimbehang. Zo zijn onze manieren, manieren, zo zijn onze manieren (2). Stay tuned.

(1) Zie de vorige aflevering dd. 28 januari 2013.
(2) Voor degenen die nooit koter geweest: dit is de laatste regel uit het refrein van het bekende koterliedje "Tussen Keulen en Parijs".

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 juni 2015
Aantal keren bekeken: 516
Van Estoril naar Zandvoort

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch