Skip to main content

Sushi

26 juni 2016

Eerst dit Aso-hapje. Nee, heeft niks van doen met uw buren of dat verdrag met het door de USSA en Hans van Baalen geïnstalleerde fascistoide regime in Kiev. Aso is de Japanse minister van Financiën en een betere naam kan je voor een spaarvarkenshoeder niet verzinnen. Daarnaast heet Aso niet alleen zo, hij is het ook nog. In 2013 boerde de toen 72-jarige minister het volgende:
Je kan toch nooit lekker slapen als je bedenkt dat je hele hebben en houden wordt betaald door de regering”. Een rechtstreekse schop onder hun hol voor alle Japanse ouwetjes. De grootste bevolkingsgroep en ook de grootste kostenpost. Aso zei het nog net niet, maar in wezen gaf hij die ouwe uitvreters de suggestie mee wat sneller dood te gaan. In verband met de precaire economische situatie. Iets recenter deed Jeroen's Japanse collega er nog een chopstickje op. Nu boerde hij het volgende:
Ik zag kortgeleden een oudje van 90 op de televisie die vertelde dat ie de toekomst somber inzag. Ik vroeg me af hoe lang hij nog van plan was om verder te leven”.
Goedensmorgens. Nou wordt hetzelfde gedachtengoed ook hier wel eens geopperd bij een overdosis blondschuimend bier. En niet te vergeten door Bill Gates en zijn soortgenoten. Bovendien wordt het bij ons in het gebied achter het Kurhaus stiekempjes verwerkt in wat beleid wordt genoemd. Met het zo lang mogelijk thuishouden van kreupele ouwetjes en ze tegelijkertijd hun thuishulp afhandig maken. Dat heet welzijn. Maar is een doodschop om een hoekie.
Maar om bij de sushi te blijven. Volgende hapje. In juli arriveert 1,9 ton Japanse rijst in de UK. Niet zomaar rijst maar Ten no Tsubu. Komt uit de regio van Fuckushima en is weer gezond verklaard. Net als de vis die daar wat amorf langs de kust rommelt. Waar ze die rijst op de markt smakken is nog onbekend, maar gezien het voorafgaande is het niet ondenkbaar dat bejaardenhuizen en tafeltje-dek-je het eerst aan de beurt zijn om deze toverrijst zonder Lassie uit te serveren. Wat dit betreft is er trouwens nog meer goed nieuws uit Japan te melden. De regering heeft zeer waarschijnlijk op aandringen van minister Aso besloten om twee veertig jaar oude nucleaire reactors weer op te starten. Het wachten is nu op de volgende aardbeving van 8 of meer op de fruitschaal van Richter. Lekker hè? Sushi

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 juni 2016