Fuck (022)

dinsdag 6 mei-2014
Is dat humor? Of is dat humor? USAID gaat de “vrije” pers in Kiev een extra kontje geven van 1,25 meloen dollar (1). In verband met de geplande presidentsverkiezingen op 25 mei. Nou gaan we niet voor de zoveelste keer liggen te emmeren dat USAID een doorgeefluik van de CIA is. Dat weten we nu wel. Maar waarover we ons een scheurbuik lachen is het feit, dat de mainstream voor een belangrijk deel in handen is van de door ons gisteren uitgelichte oligarchen Kolomoisky en Rabinovich. De Dikke en de Dunne van de twee in november 2011 in Hollywood opgerichte Joodse agentschappen in Europa, naar een idee van Shimon Peres. En dat komische duo krijgt dus van USAID nog een extraatje voor de verkiezingspropaganda in de komende weken. Niet dat ze het nodig hebben, maar alle beetjes helpen. En nog een ballonnetje lachgas: in maart van dit jaar sloot meneer Rabinovich zelve zich aan bij het rijtje presidentskandidaten. Berlusconi op zijn Kievs.
Inclusief de bijbehorende beschuldigingen aan het adres van Rabinovich, die hij ferm ontkent. Zou je het zelf wezen. Een beschuldiging gaat over iets héél gezelligs: het leveren van wapens aan de Taliban. Samen met de in een kruipruimte verblijvende Victor Bout. Daarbij ging het om wapens die door de Sovjet troepen waren achtergelaten toen Oekraine in 1991 zelfstandig werd.
Leuk bruggetje voor onze ezel: eind april smakte het Duitse weekvod Der Spiegel het bericht op het net, dat Oekrainse geinponems via Duitsland een partij wapens hadden verkwanseld aan Syrische baarden (2). Dat bericht was gek genoeg afkomstig van de door ons doorgezaagde Amerikaanse denktank Jamestown Foundation, die zo intensief betrokken was bij narigheid in Georgië (3). Kiev ontkende, maar hoe logisch kan iets zijn. Per slot zijn ze ze daar bezig met het aanbrengen van een likkie democratische verf op een lading nazisme en corruptie waar je helemaal achterlijk van wordt. En dan kan je geouwehoer over wapenleveranties aan Al Nusra, ISIS of Oekrainse jihadjememaars slecht gebruiken. Op naar de vrije verkiezingen. Op naar de democratie. Stay tuned.

(1) N.B.: u leest het goed. Het gaat om extraatje, want USAID was al een tijdje bezig met die sponsoring. Overigens niks nieuws onder de zon, getuige dit artikel uit de Guardian van november 2004. En maar roepen dat Poetin uit zijn nek zevert.
(2) Lees en verzet daarna uw zinnen.
(3) Alles wat u hoeft te doen is onze zoekmachine bestijgen

Fuck

  • Hits: 454
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch