Skip to main content

Zwitserland - USSA: 1 - 1

20 februari 2015

maandag 5 september-2011
Afgelopen week werd hier en daar in de mainstream zachtjes gejodeld dat vader Friedrich Tinner en zijn twee zonen Urs en Marco dit najaar toch voor de Zwitserse kadi moeten verschijnen. Wegens het smokkelen van nucleaire heerlijkheden van de Pakistaanse Sinterkhan. Onder andere naar Libië. Nou zat bij dat gevalletje een adder onder het zand. De Tinnertjes kregen namelijk assistentie van de CIA. Waarom? Wie zaterdag het artikeltje "Schutter" tot zich heeft genomen kan moeiteloos het antwoord op die vraag bij elkaar broddelen. Je laat de Tinners een stralend pakje lego bij huize Khadaffi bezorgen en vervolgens zet je de heer des huizes onder druk om dat pakje en alles wat ie daarvoor al van Sinterkhan had gehad als de donder terug te geven of anders werd het lente in Tripoli. Khadaffi ging dankzij veel oefenen soepel door de knieën, beloofde ook nog dat ie bereid was een paar artiesten uit Circus Caveman water te geven en plotseling was ie overal salonfähig en zaten luitjes als Blair en Berlusconi bijna in zijn gulp. Tot ie rare dingen ging roepen over een Afrikaanse unie met een eigen munt, een gouden standaard en het begraven van de oliedollar. Het moet natuurlijk niet te gek worden.
De CIA krijgt steevast pukkeltjes als haar bonte was buiten haar eigen tuintje te drogen wordt gehangen. En de kans dat het in de zaak versus de Tinner soldaatjes gaat gebeuren is net zo akbar als Allah. Noem het toeval, maar geen week nadat het Zwitserse OM het Tinner-proces opnieuw in de etalage zette, bereikte ons het bericht dat Washington zijn prijsboog heeft gespannen. Obomba is van plan een pijl op de appel van de Zwitserse banksector af te schieten, als die niet rapido de namen opboert van alle Amerikanski's die tussen Schaffhausen en Genève een geheime rekening hebben. Oftewel een nieuwe aanslag op het innig gekoesterde Zwitserse bankgeheim. Komen de Zwitsers niet af, dan kon Obomba de appel wel eens ernstig missen. Tit for tat, nietwaar?
Hartstikke leuke wedstrijd. Het is nu rust. Het staat 1 - 1. Dus we kunnen met een redelijk goed gevoel naar de kantine. Doet u ons maar een Talitha light. Lachaim.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
20 februari 2015