Skip to main content

Stropdassenleed (016)

19 november 2015

Kan het? Alles kan. Kregen we kortgeleden een interview in de gleuf. Een redelijk op streek zijnde Georgische studente in de rechten legt daarin de bij ons al eerder voorbijgekomen journalist Jeffrey Silverman op de grill (1). Geen lullo die Jeffrey. Heeft al menig bergje shit omgewoeld in Georgia. Shit waarin heel vaak een Amerikaans vlaggetje was geprikt. De lokale winkelchef van de FBI, de heer Paarmann, vond al dat geneus niet amusant. Bij gevolg werd Jeffrey geconfronteerd met wat meer ruimte in zijn gebit, een wat slordig uitgevoerde uitbreiding van zijn kraaienpootjes en de intrekking van zijn paspoort (1).
Aanleiding tot het bewuste interview was de rechtszaak rond de verdachte dood van voormalig Georgische premier Zurab Zhvania en een van diens gabbers. Volgens de apparatchiks was hun dood veroorzaakt door een overdosis koolmonoxyde uit een Iraans kacheltje. Volgens Silverman ging het om een polletieke moord. Geïnitieerd door ex-president Mikkel Saakashvili (2). Zullen we verder niet over uitweiden, Hebben we het ook al over gehad. Nieuw was wel de volgende dialoog uit het interview. Komt ie:

Vraag: Did you know Zurab Zhvania or Saakashvili personally?
Jeffrey: No. I only know Saakashvili personally. I helped him write some letters when he first came to power. He was a good guy at first, he started of well, but he was jealous of Zhvania. I also know his mother, Giuli Alassania, personally, but I don't know what she thinks about this case. His wife Sandra Roelofs is a foreign asset, as she speaks Russian too well... she is paid by some agencies, and probably by the Americans as well
”.

Nou weten we uit allerlei publicaties dat Sandra aan een flinke talenknobbel lijdt en makkelijk leert. Dus vonden we Jeffrey's verklaring wat aan de iele kant. En welke agencies bedoelde hij, naast die van de USSA? Ook een Russische misschien? Desgevraagd schreef Jeffrey:

I understand her first contact with Russian intelligence came before she arrived in the United States. In Kutusi she had a string of lovers in Georgia, working as intelligence assets. She was specifically recruited to monitor Saakashvili. Many of her former lovers have had untimely deaths. It's debatable who stands behind these deaths. Take your pick of guilty intelligence services”.

Tsja. Als we het bij het rechte eind hebben, dan was Sandra in 1992 al in Georgië als vertegenwoordiger van het Vlaamse Rode Kruis en sprak ze toen ook al Russisch dankzij het volgen van een cursus. Pas het jaar daarop ontmoette zij tijdens een studie Human Rights in Straatsburg de zo charmante Mikkel en fell hals over kop in love. Datzelfde jaar trouwden ze en verhuisden naar de USSA. Mikkel studeerde daar verder. Sandra werkte voor de kost, maar dat weerhield haar er niet van om zwanger te raken. Haar hushpup vertrok vervolgens naar Georgië om zich in de polletiek te storten en zij volgde hem nadat ze in Terneuzen was bevallen van haar eerste zoon. Eenmaal gesetteld gaf zij zich opnieuw over aan de hulpverlening en hing daarnaast af en toe als het nodig was de first lady uit. De rest weet u wel zo'n beetje.
Mikkel was en is zonder twijfel een asset voor de Amerikaanse agencies. Dat Sandra ook actief was in de snuffelsector is niet onmogelijk. We hoeven alleen maar naar de serie “Mabeltje” te verwijzen om aan te tonen dat dames die in dit soort perikelen verzeild raken altijd interessant zijn voor allerlei agencies (3). Maar Russische? Hmmm. Toch maar even verder hengelen. Stay tuned.

(1) Zie voor deze explosieve gebeurtenis deel 7 van deze serie.
(2) Nieuwsgierig? Dan als de verstappenis naar eerdere publikaties hierover in deze serie.
(3) Zie vooral de afleveringen 10, 14 en 18 van die serie. Heel verhelderend. 

Klik hier om uw reactie toe te voegen
19 november 2015
stropdassenleed