Stropdassenleed (015)

Even in zijn achteruit. Naar 27 maart 2014. Toen publiceerden wij dit niet zo zuinige stukkie. Ging onder andere over ene Bryan Paarmann. Een FBI-stooge die in Georgië ondermeer faam verwierf met gore streken in toen nog het land van Mikkel Saakashvili. Zoals het in elkaar laten rammen van onze gerenommeerde Amerikaanse collega Jeffrey Silverman. Daarna vertrok hij met zijn bruidje naar Oekraïne (where else) en vervolgens naar het hoofdkwartier van de Feds in de USSA, waar hij nu een vet baantje bekleedt. Met Jeffrey ging het minder crescendo. Naar aanleiding van zijn artikelen over de geheime Amerikaanse projecten in Georgië en het gelazer met Paarmann werd zijn paspoort ingetrokken. Snowden revisited. Word je niet vrolijk van.
Overigens, over Bryan's bruidje gesproken. Jeffrey schreef ons dat dat meisje een bigamietje is. Ze was en is volgens hem namelijk al getrouwd. En niet zo misselijk. Met een agent van de Russische GRU, oftewel de militaire inlichtingendienst. Kan twee kanten op. Als Jeffrey gelijk heeft. En waarom niet? Per saldo verzamelt hij al 20 jaar de nodige geheime ins en outs in Georgië. En je krijgt niet voor niets een pak op je lazer van het FBI-baasje ter plekke en een kruis door je paspoort.
Goed, twee kanten dus. Of ze weten in Washington niet dat Bryan's bruidje over een GRU-liaison beschikt. Of ze weten het wel en halen haar leeg. Is dat boeiend of iets anders? Er komt meer. Stay tuned. 

stropdassenleed

  • Hits: 233
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch