Skip to main content

Stemvee

30 oktober 2017

Of je nu in de trein zit, in de file, of op de fiets...iedereen om je heen is druk bezig met zijn of haar smartphone. En wat doen deze mensen met hun smartphone? Deze vraag houdt ook heel veel bedrijven bezig.
De introductie van Windows 10, het besturingssysteem waarop de meeste recente computers draaien, werd al snel afgekraakt vanwege de informatie, die vanuit deze systemen werd verzonden naar Microsoft. Standaard staat alles open... je moet zelf de infostroom dichtgooien.
Een paar jaar geleden klapten voormalige medewerkers van zowel de FBI als de NSA uit de school, dat deze organisaties op grootschalige wijze gebruik maakten van de info die mensen zelf op sites als Facebook en Instagram neerkwakken.
Een voormalige senior technicus van een Amerikaanse inlichtingendienst liet de wereld weten, dat de inmiddels verzamelde data slechts de hooiberg vergrootte en dat het vinden van de speld (terroristen) hierdoor alleen maar moeilijker wordt. Vergeet niet dat voor al deze verzamelde data er ook erg veel analisten nodig zijn om deze data te interpreteren...
En nu wil de Nederlandse overheid dus een soortgelijk pad gaan bewandelen. Ondanks de geringe media aandacht hiervoor, waren er toch wat studenten wakker geworden en besloten deze schending van de privacy eens aan te pakken. De oplossing dachten ze te vinden in het referendum.
300.000 handtekeningen verder en wat zegt de CDA-topman Buma? U raadt het al.
De invloed van het Oekraïne referendum, maar dan maal minus 2. De regeringscoalitie, waarin D66 een vurig voorstander was van het referendum laat nu het ware gezicht zien... een totale minachting voor het stemvee. (Rob)

Cjuupie
De arrogantie ten top zullen we maar zeggen. Nou zijn dat altijd wel die types van de VVD het CDA en D66 geweest, niets nieuws dus.En toch hebben weer vele ongeïnteresseerde burgers op deze neppartijen gestemd. Zelf schuld dikke bult.
Klik hier om uw reactie toe te voegen
30 oktober 2017