Skip to main content

Stef en de bef (003)

04 maart 2017

Een paar weken geleden zijn vijf Spaanse banksters de petoet ingezeild. Onder wie Rodrigo Rato, oud stamhoofd van het IMF, die in 2007 regulier aftrad om opnieuw de Spaanse belastingbetaler op de horens te nemen. Rodrigo werd opgevolgd door libidolijder Dominique Strauss Kahn, die in een Amerikaanse honeytrap terechtkwam. Onder invloed daarvan moest DSK zijn plekkie bij het IMF afstaan aan Christine Lagarde, die later een douw zonder gevolgen kreeg omdat ze wat al te makkelijk ruim 400 meloen euro aan scharrelondernemer Bernard Tapie had overgemaakt.

Afgelopen zomer was het raak in Ierland. Daar gingen drie absolute topjongens van de inmiddels in staat van ashes to ashes verkerende Anglo Irish Bank voor het luik. Ze kregen tussen de twee en drie jaar kruipruimte wegens het kokkerellen met de boeken via listige een-tweetjes met hun verzekeringsmaatschappij. Ging in totaal om 7 miljard Pond en in principe kan je het daar wel een tijdje mee uitzingen. Als we het ondertussen al wat belegen voorbeeld van die criminele IJslandse spaarvarkenhoeders er ook nog bijpikken komen we al met al bij een respectabel rijtje centenwegers die door hun malversaties achter een deur kwamen te zitten met een luikje voor de watersoep en een brokkie brood. En zo hoort het ook.

Hoe gaat dat hier? Niet. Banksters zijn hier nog steeds gewoon bankiers. Assurantiebonzen denken nog steeds dat ze Jezus zijn en worden daarvoor niet op de kootjes getikt. Woekerpolissen? Our ass. Alleen Dirruk Scheringa sneuvelde in die context. Dat wil zeggen, zakelijk. Dus geen watersoep met brood. Laat staan dat de zo keurige meevreters van de zo keurige VVD voor het luik werden getrokken. Integendeel. Kan je je voorstellen dat er een heel peloton mensen die nog steeds met de financiƫle brokken zitten woest cq. wanhopig zijn? Wij wel. Namens hullie maakt bef Sven Hulleman al een stief tijdje Joetjoep onveilig met scherpe monologen. Met name minister Stef Blok aka mr. Nobody moet het bij hem ontgelden. Ook in het tot nu toe laatste filmpje. Zij het dat hij nu gezelschap krijgt van twee gerenommeerde leden van de Partij van de Anschluss [bij de VVD, red.], Ronnie Platwurm en Jeroen Poepaanjeschoen. Nieuwsgierig? Pak hier de leuning. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
04 maart 2017
stef en de bef