Staatsman

17 maart 2020
Hits: 884

Geweldig die Mark gisterenavond, echte crisismanager. Weliswaar van het niveau van ”ga gerust slapen”, maar gezien de politieke reacties (en niet te vergeten in de gedrukte pers) was dit zo ongeveer alles wat “men” bereid is te doen. Ja, je onderschrijft het neo liberale gedachtengoed of niet en dat laatste is zelden voorhanden, want er is geen alternatief, toch..

Met andere woorden: hij volgt gewoon het beleid van Boris in het Verenigd Koninkrijk, die aangaf dat er vele extra doden zullen vallen. Want ja ook daar: er is geen alternatief. Gewoon afwachten, en hopen dat bij een nieuwe Coronaversie er voldoende mensen zijn die niet besmet raken, anders doen we alles gewoon opnieuw. Vroeger heette dat “Gods water over God’s akker laten lopen”.

Wat Mark zegt is dat het advies van de WHO niet opgevolgd wordt, en de lessen die men in China, Zuid Korea, Taiwan heeft geleerd niet worden opgevolgd. Niks checken voor besmetting en nagaan welke contacten de besmete persoon heeft gehad en thuis isoleren. Te ingewikkeld blijkbaar. Aardig om te horen hoe dat in China werkt. Bij Rachel Maddow of all people....  Maar dat alles zijn vele bruggen te ver.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
17 maart 2020
Aantal keren bekeken: 884

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch