Skip to main content

Staatsgeheim (027)

29 juli 2022

Door Jan Portein.

5 Juni 2015. Op die datum deelde Emile Roemer deze veeg uit aan Martha Flora. Een door Marco Ouwehand (geen flauwe grappen graag) geïnitieerde keten van dure zorgtehuizen voor mensen met een voortsluipende psychische aandoening. Met inmiddels vestigingen niet alleen binnen onze eigen openstaande grenzen, maar ook elders in het VR (Vierde Rijk) en het VK (Verenigd Koninkrijk). Duidelijk niet bedoeld voor sloebers, maar voor luitjes met een redelijke tot vette bankrekening. Nou weten we niet of bijvoorbeeld speursmurfen ook in die categorie thuishoren. Of dat er uitzonderingen worden gemaakt voor speciale gevallen. Neem nou bijvoorbeeld het volgende bericht uit het clubblad van de SPA (Senioren Politie Amsterdam) van december 2018:

Corrie V.
Het leven gaat niet altijd over rozen. Velen kunnen daarover meepraten. Zo ook Corrie, bij velen bekend. Na het overlijden van haar partner Peter ROS, een aantal jaren geleden, heeft Corrie te maken met dementie en verblijft enige dagen per week in een dagzorg centrum te Aalsmeer. Zij heeft het daar prima naar haar zin....
”.

Niet lang daarna verhuisde de voormalige agente van de Amsterdamse politie naar het filiaal van Martha Flora in Bosch en Duin. Daar verraste zij het personeel van tijd tot tijd met emotionele uitspraken die te maken hadden met de belevenissen van haar overleden partner, die bij ons in de afleveringen 375, 376, 382 en 401 van de roemruchte serie Octopussy zo fleurig voor het nageslacht zijn opgeslagen (1). Geen wonder dus, dat Corrie bij gelegenheid amicaal bezoek kreeg van de afdeling gleufhoeden en spekzolen. Damage control? Uuuuh. De naam van haar partner zou overigens in de administratie van Marco's Bude vermeld staan als Peter Bos in plaats van Ros. Foutje? Ja, bedankt. We hebben het al vaker geboerd: de staat der Nederlanden heeft als begrafenisonderneming een geweldige reputatie opgebouwd. En wij kunnen erover meepraten. Amen en stay tuned.

(1) Zie ook aflevering 140 van de serie “Van Estoril naar Zandvoort”.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
29 juli 2022