Richland Poorland

Hits: 531

woensdag 5 oktober-2011
Wat lezen we daar op de site van de AFM? Dat Richland Real Estate een zeperd van 24.000 euro heeft gekregen. Omdat die onderneming een jaar lang beleggingsobjecten in de etalage had gezet zonder vergunning. Ging om stukkies grond, waarbij erop werd gegokt, dat die door een bestemmingswijziging in de nabije toekomst flink in waarde zouden stijgen. Wat het beheer betrof hoefde de koper niet naar de paracetamol te grijpen, daar had Richland iemand voor. Dus gras maaien, een sloot uitbaggeren, een wilgje knippen of een hegje bijpunten was er niet bij.
Dat nummertje dienstverlening valt onder het aanbieden van beleggingsobjecten en daar had Richland i.c. de bij ons zo populaire Hans Noomen, geen groen licht voor. Tenzij Hansepans stukkies grond ging verkopen uit de categorie boven de 50 roodjes en bij het prijskaartje vermeldde, dat zijn vehikel niet vergunningplichtig was en niet viel onder het toezicht van de AFM. Dus dat deed ie. Maar na enige tijd ging onze vriend toch weer in de fout en stommelde hij de fuik van Docter van Leeuwen's kleinkind in.
Na enig justitieel touwtrekken ging Hansje alsnog voor de bijl. 24 roodjes. En hij zit toch al niet lekker, want hij wordt ook nog achter de vodden gezeten door Rocco Mulder, de curator van Terra Vitalis (1). En als die befterriƫr echt doortast dan zal onze zielige Spaanse hondendonateur ook nog in het zwartboek van zijn broer en schoonfamilie terechtkomen .
Oh, en verder hoorden we nog, dat ie zijn trompetterende baan bij Elephant Talk Communications ook al een tijdje kwijt is. Hoe heet die wet ook weer?..........Yes, de wet van Murphy. Je zal daartegen opblunderen. Sterkte Hans.

1. Zie de verwoestende serie daarover op onze Followup-site onder "Hardhout met een luchtje".

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 531

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch