Dutroux en de notaris (003)

maandag 7 maart-2005
Je hoeft niet het hele oeuvre van John le Carré verorberd te hebben om in te zien dat het wel uiterst cru was dat ene notaris Vincent bij Freddie Ronveaux informeert naar de verblijfplaats van Fabienne Jaupart in verband met een verdwenen valies met foto’s en dat diezelfde mevrouw Jaupart zich een weekje daarvóór in verbinding had gesteld met de speurneuzen van Connerotte. Ook in verband met dat valies met foto’s en andere snuisterijen.

De onderzoekrechter reageerde dan ook als een bok bij het zien van een haverkist. En hij liet een hele verzameling platte petten op 3 september 1996 invallenplegen in het huis en het kantoor van Vincent Van Drooghenbroeck. De man die volgens Freddie het telefoontje had gepleegd.

Want Vincent was een connectie van Dutroux. Hij was namelijk als notaris verantwoordelijk geweest voor de publieke verkoop van Dutroux’ huis in Sars-la-Buissière, waar Julie en Mélissa na hun overlijden stiekem werden begraven samen met Bernard Weinstein.

Waarom was deze notaris op zoek naar het valies met foto’s die Bruno Tagliafero, de vermoorde echtgenoot van Fabienne Jaupart en kameraad van een paar Dutroux-paladijnen, begraven zou hebben. Wat wist hij? Voor wie was hij in het veld?

De speurders van Connerotte probeerden na de invallen allereerst vast te stellen waar Van Drooghenbroeck zich ophield ten tijde van het telefoontje waarover Freddie Ronveaux aangifte had gedaan. Daartoe ondervroegen zij Pierre Nicaise, een collega van Vincent, met wie hij tussen de middag buiten de deur had geluncht. Veel kwam daar niet uit. Er was niet met zekerheid vast te stellen dat Van Drooghenbroeck onderweg had gebeld vanuit een telefooncel. Maar er kwam wel een andere, uiterst interessante connectie met Dutroux bovendrijven. De zuster van Nicaise, Marie Francoise, bleek namelijk de advocaat van Dutroux te zijn. Connerotte rook een spoor. Maar ook dat eindigde bij een spaghettimaaltijd.

Stay hungrily tuned.

 

Dutroux en de notaris

  • Hits: 362
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch