Skip to main content

Licht in de Deussternis (001)

03 april 2017
Hits: 520

vrijdag 5 januari-2007
Hoe was het ook weer? Op 2 oktober van het vorig jaar gingen bromsnorren op Bermuda op verzoek van de Nederlandse autoriteiten aan de slag om grootgrisser John Deuss in zijn 64-jarige nekvel te grijpen. Johnnyboy werd verdacht van illegaal bankieren op Curacao, het laten draaien van een BTW-carroussel, het witwassen van onwelriekende pecunia en meer van dat moois.
Op 12 oktober meldde Witheet dat vriend Deuss zich volgens insiders op Bonaire bevond in het resort van ene Dolf Huijgers uit Aerdenhout. Een bekend oord voor talloze heren uit de zogenaamde Nederlandse bovenlaag, die daar desgewenst in hun blote togus kunnen rondspankeren en hun vermoeide lijven in een buitenyakuzi kunnen laten zakken.
Op 13 oktober (!!!!) wordt Deusemans plotseling op Bermuda gearresteerd in het onderkomen van de piloten van zijn privétoestellen, waarvan op 14 oktober trouw kond wordt gedaan in de dagvodden en andere mainstream media. John D. verdwijnt dan voor een paar dagen achter een deur met een kijkgaatje. Maar tot onze grote opluchting wordt ie op 18 oktober vrijgelaten met een borgtocht van tien meloen dollar, waarvoor twee vrienden garant staan: Sir John Swann (ex-premier van Bermuda) en zakenpief Ward Young (o.a. ex-baasje van de Bank van Bermuda en TeleBermuda International).
Op 19 oktober verhuist Deuss naar verluidt uit vrije wil en tegen de wens van zijn advocaten vervolgens naar Nederland met een kist van British Airways in gezelschap van twee Nederlandse speurneuzen. De rest mogen we bekend veronderstellen.
Wat denk je? Kregen we gisteren uit justitiële bron te horen dat Deuss helemaal niet op Bermuda is geclipt, maar op de resort van Dolf op Bonaire. Gehuld in badjas en zwembroek. Precies één dag nadat Witheet gewag had gemaakt van Johnny’s aanwezigheid daar. Wie op dat moment nog meer acte de présence gaven in de exclusieve retraite van meneer Huijgers weten we niet. Maar wie het ook waren, ze horen niet tot het soort dat snel zal gaan lullen. En zeker niet als ze al dan niet stiekem zaken hebben gedaan met de steun en toeverlaat van Bermudaanse samenleving. Dan houd je helemaal je gouden kiezen op elkaar. Zou trouwens ook niet goed zijn voor de reputatie van Dolf’s joint. Want als er geluld wordt blijven leuke klantjes als Gerrit Zalm of zo meteen weg en daar gaat je investering.
Nou kan Dolf wel een tikkie velen met zijn villaatje in Aerdenhout en zijn lappie grond tot aan de duinen. En mocht het onverhoopt toch wat penibel worden dan kan ie zonder twijfel bouwen op vrienden als Luigi Prins. De bekende projectontwikkelaar uit Overveen met zijn Cyprus-accountant Eric Bos. Heerlijk toch om tot zo’n clan van vrije jongens te horen. Geen pijn in je hoofd over je huurachterstand, je zorgverzekering, nieuwe schoenen voor je koters. Lekker die bubbels langs je reet in een exclusief resort en de tering voor de rest van het zootje. Proost boys. A la vida.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
03 april 2017
Licht in de Deussternis