Bilderbribe (001)

25 februari 2017
Hits: 454

donderdag 9 juni-2011
Volgens berichten uit het land van de tellgangers worden we door de Bilderboeven genaaid. Niks bijzonders, maar dit gaat over de locatie. St. Moritz. Ze zitten daar namelijk wel met zijn allen in Grand Hotel Kampinski, maar dat is meer voor de gezelligheid. De zwaargewichten zouden de komende dagen stilletjes wat heen en weer hoppen naar Genève om op een nu nog geheime locatie eens even flink wat pijlen door de zure appels te schieten.
Nou doet de top van dit elitaire gebroed dat vaker. Bijvoorbeeld in november 2009 toen besloten moest worden wie de eerste president van de EU werd. Tony Blair was de belangrijkste kandidaat. Maar om nou meteen een oorlogsmisdadiger op het schild te hijsen was misschien wat al te riskant.
De gordijnen waren nog dicht, maar op het toneel daarachter waren de regisseurs onder leiding van Bilderoudste en kindervriend Etienne Davignon druk bezig om uit het kleine koor de man met de X-factor op te vissen voor de solopartij. Uiteindelijk kozen ze de toenmalige Belgische premier Herman van Rompuy. Misschien een politicus met de uitstraling van een door EHEC geplaagde makreel, maar wel eentje die je onmiddellijk associeert met een onbevlekte ontvangenis.
Hoe dit ook zij, Herman hield avant la lettre zijn maidenspeech tijdens een ingelaste Bilderborrel in Château de Val Duchesse in het Belgische Auderghem, waar voor zover bekend in het verleden geen drijfjachten op koters hebben plaatsgevonden. De gabber van Etienne pleitte daarin voor de invoering van een Europese belasting om het monstrum in Brussel beter in staat te stellen zijn eigen broek op te houden. Hier en daar schoot de Beluga verkeerd en werd er gemorst met de Dom Perignon, maar een paar dagen later reed Herman een ererondje. Hij had gewonnen. Maar zoals dat gebruikelijk is binnen het milieu van de Bilderboeven: niks voor niks. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 februari 2017
Aantal keren bekeken: 454

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch