Skip to main content

Octopussy (450)

vrijdag 13 juli-2012
Ho, voor we verdergaan. Eerst nog even wat zeggen over die geëxalteerde open brief, waarmee onze goede vriend Robert van de Rhee afgelopen woensdag aan kwam zetten. Zowel op zijn eigen woest bezochte website als bij ons. Robbie schreef daarin onder andere dat wij een tekst zouden hebben aangepast, waardoor hij van verdere vervolging heeft afgezien. Bullshit. We hebben nog geen komma aangepast. En alleen omdat de gerenommeerde persbezweerder Herman Doeleman geen toekomst zag in een eventueel kortgeding haakte Robbie af. Terecht, want wat wij allemaal over hem hebben uitgestort komt voor het allergrootste deel uit officiële openbare stukken, zoals faillissementsverslagen, rechtbankverslagen, kadastrale documenten en meer van dat moois.
Voor de aardigheid, neem nou eens dat gekakel over onze foute berichtgeving over de villa in Bosch en Duin. We hadden volgens Robbie eenvoudig naar het kadaster moeten gaan, dan hadden we niet klakkeloos een uit het zwerk geplukt verhaal geschreven en dat de, met assistentie van de zo kundige notaris Houwing, op de richel gekochte villa onder zijn reet was weggetrokken. Nou, Robbie, dat hadden we lang voor jouw recente suggestie al gedaan. En wat ons betreft is alles zowel klip als klaar. Lees en slik. Geen wonder dus, dat na wat juridisch heen en weer gesteggel de ING en een stel andere besodemieterde partijen de boel in de openbare ramsh lieten gooien en tandenknarsend het verlies voor lief namen. Maar toen had je je al stilletjes teruggetrokken in Noordwijk, waar een nieuw conflict ontstond. Ditmaal over een forse huurachterstand. Hop, weer wegwezen en op naar de Julianalaan in Bilthoven. Ook daar stond al heel snel een deurwaarder op de stoep, maar misschien biedt de voorzieningenkadi je nog een tijdje soelaas (1).
O ja, doet Robbie ook nog alsof de griffier van de Utrechtse rechtbank in februari van dit jaar niet helemaal lekker onder de kruin was toen hij hem via een annonce in een dagvod opriep om voor de kadi te verschijnen in de wedstrijd tegen de ING. Waarom doet zo’n man dat? Juist (2). En het is niet ondenkbaar dat collega’s van deze griffier zich in de komende tijd ook genoodzaakt zullen zien tot deze maatregel over te gaan in verband met allerlei ophanden zijnde juridische steekspelen. Omdat Robbie dan misschien - al dan niet in een Mercedes - weer met onbekende bestemming vertrokken is of zich schuilhoudt achter een fakeadres in Schaffhausen (3). Onvindbaar? Hoe komen we erbij!
En dan nog even die lastercampagne die zou worden gevoerd door een van onze vermeende bronnen tegen wie vriend Robbie zowel strafrechtelijk als civiel een procedure is gestart. Waarom al die geheimzinnigheid Robbedoes? Waarom al die losse flodders? Terwijl je over zo’n geweldige website beschikt, waarop je bijvoorbeeld ook eens met scherp zou kunnen schieten in de vorm van documenten. Appeltje eitje, Rob. Het is maar een suggestie. We horen van je. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 446 dd. 3 juli 2012.
(2) Zie aflevering 437 dd. 16 mei 2012. Info afkomstig uit officiële gegevens.
(3) Idem.

Klik hier om uw reactie toe te voegen