Shady (026)

maandag 30 mei-2005
Het vindingrijke duo de Monnik en de Advocaat (1) maakte niet alleen gebruik van de schilderachtige Antonio Baggi om een paar avontuurlijke pegels te verdienen. In hun slipstream bewoog zich bijvoorbeeld eveneens ene W.C. Bastiaans. Naar verluidt een neef van de hoogleraar in de psychiatrie Jan Bastiaans, maar die zal daar geen syndroom van hebben overgehouden.
Bovengenoemd gelegenheidstrio zou in het voorjaar van 2001 het plan hebben opgevat zich in de reiswereld te manifesteren. Voor de Monnik niet helemaal een maagdelijk gebied omdat hij medefirmant was geweest van het Amsterdamse hotel Ramenas. Tot zijn Turkse partners hem als een afgekloven kebabspies bij de vuilnis mikten.
Maar een nieuwe lente een nieuw geluid en het drietal vestigde een reisbureautje op Schiphol, waarbij opnieuw gebruik werd gemaakt van het door ons al een paar keer eerder voor het voetlicht getrokken Uithoornse investeringsvehikel Nederveen.
Ook deze onderneming bleek echter geen lang leven beschoren. De take-off was nog maar net achter de rug of een fatale luchtzak maakte een einde aan het prille geluk. Overigens zonder veel heisa. En dat zou niet alleen het gevolg zijn van de hush hush-policy van de Monnik en de Advocaat maar ook van de IATA (de International Air Transport Association).
U kent ons inmiddels een beetje. Wij houden nou juist wel van wat heisa. Dus stuurden wij de volgende wat naieve e-mail aan het adres van Ineke van Huystee, de office coördinator van IATA Nederland in Badhoevedorp:

“Geachte mevrouw Van Huystee,

Ons is ter ore gekomen dat medio 2001 een reisbureautje op Schiphol failliet zou zijn gegaan. Daarbij zou ondermeer zijn gebleken dat de door de IATA verplicht gestelde bankgarantie van een half miljoen euro voor de aanlevering van blanco tickets weliswaar op papier bestond, maar dat er geen sprake was van een financiële backing.
Deze irreguliere situatie zou zijn gedoogd door een IATA-medewerker, mogelijk in ruil voor een navenante vergoeding. De medewerker in kwestie zou naar aanleiding van deze affaire zijn ontslagen.
Om de zaak verder geen ruchtbaarheid te geven zou de IATA genoegen hebben genomen met een bedrag van 75.000 euro in plaats van het vereiste half miljoen. Case closed.
Wij zouden graag willen weten of deze story juist is. Dit in verband met de continuëring van de artikelenserie “Shady” op onze website.
”

Altijd weer een beetje spannend hoe de reactie eruit zal zien. Een ding is zeker, we krijgen geen blanco ticket van Ineke. Stay tuned.

(1) Respectievelijk Anton Bruinsma, de broer van de Dominee, en Geert Jan Dolk.

shady

  • Hits: 386
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch