Sport en politiek (001)

16 juni 2015
Hits: 432

Moet nou de vlag halfstok? Dat Sepp Blatter opnieuw voor vier jaar de FIFA-kar mag trekken? Ondanks al dat lawaai van corruptie om hem heen. Moet u dit even lezen. Komt ie:

The next president of FIFA has a responsibility to ensure not only a safe and succesful 2018 World Cup, but the endurance of the FIFA mission that claims to promote football “globally in the light of its unifying, educational, cultural and humanitarian values”. We strongly encourage you to elect a president who will uphold these values and work to deny the Putin regime the privilege of hosting the 2018 World Cup”.

Dit stukje zorgelijkheid kregen de FIFA-bobo's een paar dagen voor de slag om het presidentschap in hun gleuf gedrukt en was afkomstig van twee Amerikaanse senatoren: John MacCain en Robert Menendez. Bij uitstek twee dudes die recht van spreken hebben waar het gaat om fair play. Over MacCain hoeven we hier niet meer uit te wijden. Een grotere klootzak op het gebied van duistere deals en subversieve activiteiten is in de Amerikaanse polletieke kolerezooi waarschijnlijk niet te vinden. En ook de naam van Menendez is inmiddels zwaar bezoedeld geraakt (1). Moeten we deze hilarische losse flodder dan maar laten voor wat het is? Lijkt ons niet, want net voordat de bel ging voor de eerste ronde van de presidentsverkiezingen in Zürich werd een stel topbobo's van de FIFA door Zwitserse smurfen uit hun nest gesleurd en naar een bescheidener optrekje overgebracht. Op beschuldiging van corruptie en meer van dat soort ondeugende activiteiten. En wie had die smurfen in de vierde versnelling geramd? De FBI! Wil niet meteen zeggen dat die geen recht van spreken heeft. Dat moet nog blijken. Maar het moment waarop de betrokken topbobo's bij de kladden werden gegrepen kan geen toeval zijn geweest. Vooral gezien de liefdesbrief van de heren MacCain en Menendez. Desondanks resulteerde de aanval over rechts niet in het gewenste resultaat. Blatter werd in wezen moeiteloos herkozen. En liet om dat kutvolk in de USSA te treiteren de volgende dag al aan Putin weten dat de FIFA 185 meloen wilde doneren voor de organisatie van de World Cup in 2018. Ondanks alles moeten we het toch toegeven: die ouwe heeft wel ballen.

(1) Zie het artikel Another one bites the dust dd. 6 april 2015 

 
Klik hier om uw reactie toe te voegen
16 juni 2015
Aantal keren bekeken: 432
sport en politiek

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch