Skip to main content

Sponsoring (003)

25 februari 2017

Nou niet meteen in de gordijnen springen. Want het hoeft allemaal niks te betekenen. In aflevering 1 van deze serie dd. 5 februari jl. hoestten we op dat Freedom Housebaas John McCain een bezoekje had gebracht aan Pietje Poro in Kiev. Om een boodschappenlijstje op te halen. Vol wannahaves van Pietje om die landverraders in het zuidoosten van Oekraine de dood in te drijven en de Krim te heroveren. Johnny had dat lijstje nog niet bij The Donald op zijn ovale tafel gemieterd of hij reisde naar München om even zijn zegje te doen op een onveiligheidsconferentie. Allemaal in full daylight.

Daarna stortte de ouwe Vietnamzanger zich in een onaangekondigde trip naar Syrië om even een boodschappenlijstje op te halen bij een eenheid Amerikaanse speciale lentebodes en een plukje rebellen die zich na al die jaren in de zandbak nog steeds in hun pleemobiele fase bevinden. Verder ontmoette hij een handje Koerden, ging ie daarna president Erdogannef een hand geven in een poging om hem los te wrikken uit diens ménage à trois met Vlad Poetin en Ali Khamenei en stak hij handig een hart onder de jurk bij de vorstelijke terreursponsors van Saudi-Arabië, Abu Dabi en de Emiraten.

Zoiets houdt geen paard vol, dus was het nauwelijks een mirakel dat hij eenmaal teruggekeerd in het imaginaire centrum van de wereld het schip in ging met een belletje van de Oekraiense premier Volody Groysman. Het gemoedelijke ouwe-jongens-krentenstoet-gesprek ging ondermeer over Oekraine's lidmaatschap van de NATO en wat The Donald allemaal telefonisch bekokstoofde. Kennelijk werd Johnnyboy van dat laatste keurig op de hoogte gehouden. Lullig was wel, dat Volody Volody niet was maar een Russische grappenmaker à la Edwin Evers.

Daarmee was de krentenstoet nog niet op. Ruim een week geleden zocht de redactie van True Pundit het naadje van een kous uit 2008 bij de Russische VN-ambassadeur Vitaly Churkin. Ging over een verzoek van toenmalig Republikeins presidentskandidaat John McCain aan Churkin cs. om een financiële bijdrage aan zijn verkiezingsfonds. Dat was verboden, maar nooit geschoten nooit een gat in je kous. En Russische beïnvloeding was toen nog niet uitgevonden. Gelet op de Amerikaanse voorschriften trokken de Ruskies het verzoek van McCain door. Maar wat gebeurde er afgelopen dinsdag? Vitaly Churkin stuitte plotseling op Magere Heinski. Nog voordat True Pundit antwoord had gekregen op zijn vraag. Nou niet meteen......Oh nee, daar zijn we dit stukkie mee begonnen. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 februari 2017