Skip to main content

Sponsoring (001)

06 februari 2017

Zucht. “Iran biggest state sponsor of terror”. Zei emeritus generaal Mattis, de nieuwe Amerikaanse minister van Oorlog, een paar dagen geleden. Denk je toch dat zo'n bladblazer hier en daar wat publicaties over dat onderwerp heeft opgevreten voor hij aantrad. Want dan had ie geweten dat Saudi-Arabië dik bovenaan staat. Maar blijkbaar heeft ie daar geen tijd voor gehad. Dus ook hier was weer van toepassing “zo the wind blows, blows me jassie”. En die wind waait weer in de richting van Teheran, nadat er vorig jaar toch een tijdje een soort van windstilte intrad na de nucleaire deal tussen Iran en de permanente leen van de Veiligheidsraad plus buuf Merkel. Maar Iran lanceerde vandeweek een paar raketten en die landden precies tegen het zere been van The Donald. Niet dat het in strijd was met de tekst van die nucleaire deal, maar het deed gewoon zeer. In reactie gooide The Donald er dus maar een paar nieuwe sancties tegenaan. In Teheran ging een hele zwerm middelvingers naar het zwerk en er werd opnieuw een trosje raketten losgelaten. The Donald ging pisnijdig de gordijnen in en riep dat Iran voorzichtig moest zijn of anders. Kwam trouwens niet alleen door het loslaten van die raketten, maar ook door de streep die een of andere nep-rechter door zijn inreisverbod voor baarden en hun aanhang had gehaald, waardoor een flinke verzameling Iraniërs alsnog de slagbomen omhoog zag gaan.
Ondertussen hadden de Iraanse autoriteiten een halt toegeroepen aan een Amerikaans worstelteam, dat de spieren zou laten bollen bij een internationaal toernooi in Teheran. Daarnaast hadden ze een dik pak dossiers uit een mullaatje gewrikt om een eigen lijstje samen te stellen van Amerikaanse individuen die zich schuldig hebben gemaakt aan het financieren en oprichten van terroristische groeperingen in het Midden-Oosten en Somber-Afrika. Moet nog in de uitverkoop maar eentje kunnen we zo invullen: John McCain. Die Vietnamzanger bezocht de afgelopen week nog samen met zijn Republikeinse gappie Lindsey Graham de frontlijn in Oekraïne en ze hadden hun hielen nog niet gelicht of de in Minsk licht beteugelde hel barstte weer los. Daarbij reageerden de Bandera-aanhangers op de toespraak van Graham die 2017 uitriep tot “the year of offensive”.
Nadat de twee Amerikaanse helden ongehinderd waren teruggekeerd in Washington riepen ze The Donald en zijn cluppie ongeregeld op om de neo-nazistische terroristen van Pietje Poroshenko onmiddellijk te voorzien van zwaardere wapens. Om Vlad voor de ballen te trappen. Wie was er ook weer agressief? En wie sponsort wat? Prettige zondag nog.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
06 februari 2017