Bombs away (026)

16 januari 2017
Hits: 496

woensdag 23 april-2014
Gelukkig. Niks gebeurd. Geen pan te zien. Iedereen kon op zijn gemakkie van meet naar meet in Boston. Maar de discussies over de bizarre gebeurtenissen van vorig jaar zijn nog niet verstomd. En dan met name over het op het oog krakkemikkige optreden van de FBI. Op 18 april, drie dagen na de voorstelling, publiceerden de federale smurfen een stel foto's van de Tsarnaev-brothers en vroegen Hank en Ingrid om te reageren als ze de boys meenden te herkennen. Huh? Maar ze hadden toch begin 2011 een paar gesprekjes met de brothers gehad? Naar aanleiding van berichten uit Moskou dat de oudste met foute mensen had rondgedalverd in Dagestan? En ook al vind je dan niks alarmerends, allicht dat je een dossiertje aanlegt met wat fotootjes erbij.
Nou zat aan dat toenmalige verhoor van Tamerlan al een eigenaardig luchtje. Wat doe je namelijk als je een oekaze krijgt van collega's aan de andere kant van het IJzeren Gordijn over een meneer uit een gevlucht Tsjetsjeens gezinnetje met een speciale verblijfsvergunning? Ga je eerst kijken naar de marbles die je al over hullie hep en ... legt ze af. Wat doen de Feds? Die gaan meteen effe knus babbelen met Tamerlan en laten het daarna lopen. Als je dat verhaal geloven mag, want later siepelde naar buiten dat ze geprobeerd hebben om de bokser als informant te recruteren. Maar Tamerlan zou geweigerd hebben. Alsof je als vluchteling in de positie bent om een dergelijk verzoek naast je neer te leggen.
Goed, stel dat al die verhalen net zoveel waarheid bevatten als die van de RVD. Dan nog is het ondenkbaar dat de Tsarnaev-brothers wat de Feds betrof net zo goed de Dikke en de Dunne of Bessie and Adrian konden wezen. No way, Danny Kaye. Na de publicatie van de foto's beschikten ze namelijk dankzij talloze reacties in no time over hun namen plus een paar scheppen persoonlijke details. Denk je als leek “hatseflats”, maar het duurde vijf uur voordat de Feds achter hun bureaus vandaan kwamen om samen met de lokale handhavers de jacht te openen. Maar toen was een lokale sergeant handhaver al endgültig voor zijn klus geschoten. Is dat raar? Dat is raar. Nog raarder. Volgens een collega van de dooie sergeant wist de FBI om den donder wel wie de act van de vliegende pannen hadden uitgevoerd. Verschillende federale teams hingen in de uren voor de dodelijke schietpartij al om het adres van de Tsarnaevs heen. En zo duidelijk, dat ze werden gespot door patrouillerende petten. Maar verder deden de FBI-smurfen geen hol. Betekent dat shit? Dat betekent shit. En shit komt altijd boven drijven. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
16 januari 2017
Aantal keren bekeken: 496

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch