Spaanse steekjes (020)

29 mei 2018
Hits: 1446

Hoe het kon kon het, maar Vistra groeide als de bloemkolen van André van Duin. Zo maakte de financiële mindfucker in 2008 zijn entree op Cyprus. Toen ondermeer nog een paradijs voor Russische garchs tot Jeroen poep-aan-je-schoen daar de boel leeghaalde. In de jaren daarna volgden Hong Kong, Dublin, Malta en Curacao. Typisch plaatsen waar je een dergelijk vehikel verwacht.
En dan was er natuurlijk nog Dubai, waar het Leidse sleuteltje en Harvardwijsneusje Esther Boers de scepter zwaaide. Die had er al wat zandstormpjes opzitten in Saudi Arabië en was dus voldoende geëquipeerd cq geëquikameeld om de boel aan de Perzische Golf op poten te zetten. Vrouw of niet. Een van onze gewaardeerde bronnen vroeg zich af of Esther een familiestukje was van Dick Boers. Een van de favorieten van Dik Wessels (rip) en sinds 2006 lid van de Raad van Bestuur van Volker Wessels. Kan je zeggen dat die connectie er een beetje met de haren wordt bijgesleept, maar in 2009 maakten IK Investments Partners en ome Dik's Reggeborgh zich meester van de meerderheidskluit van aandelen Vistra. Dus zoveel haren zijn het nou ook weer niet. Esther of Dick, als jullie dit lezen ... graag (1). Ook nog leuk om te vermelden is de aanwezigheid van ene Maarten van den Noort in dit geheel. Maar dat varkentje wassen we morgen. Frappez, frappez toujours. Stay tuned (JP).

(1) Inmiddels hebben Esther en IK Investments Partners afscheid genomen van Vistra. Reggeborgh niet voor zover wij weten.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
29 mei 2018
Aantal keren bekeken: 1446
Spaanse steekjes

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch