Skip to main content

Boem (006)

02 april 2017

vrijdag 9 maart-2012
Wat is dat toch in Zeeland? September vorig jaar werd bij Cape Ritthem een flink zootje beton de ruimte ingeslingerd en het is nooit meer rustig geworden tussen de zompen en slikken. Eind januari van dit jaar werden twee caissonbombers bij de lurven gevat en op sterk water gezet. Verder niks meer van vernomen, maar diezelfde week nog werd een flinke zwerm groene smurfen op oefening gestuurd in de omgeving van de staafjesfabriek in Borssele. En eind februari opnieuw, zij het dat er ditmaal ook tentjes werden opgezet bij de Oosterscheldedam. Allemaal bedoeld om paraat te zijn als de terroristische baarden komen om staafjes te stelen of bij springtij de dam open te zetten.
Bij die laatste etude spelen ook lokale pettensmurfen mee. En hoe! Eerst arresteerden ze een stel niet nader ge├»dentificeerde acteurs, die wilden binnendringen in het oefengebied. Onder hen bevond zich naar horen zeggen ook Thijs R├Âmer. Om zich alvast een beetje in te leven voor het toneelstuk "Breivik ontmoet Wilders".
Niet lang na dit sensationele evenement drukten de jongens van Ivo en Fred een Zeeuwse omroeper op de keien, legden een paar ijzeren manchetten aan en zetten hem een gun op zijn kruin. Je maakt je er niet populair mee, maar de veiligheid van de burgers gaat voor alles. Al moeten we daarvoor bij wijze van spreken bomtapijten uitrollen. Of een journalist mollen.
Een ding is dus zeker. We kunnen 'savonds rustig gaan slapen. De jongens van de firma Hillen & Opstelten houden de wacht. Alleen, kwam de vijand de vorige keer niet uit het oosten? Toch eens effe nakijken. Want straks gaat Delfzijl de lucht in. Of Venlo. En dan zitten we met de peren.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 april 2017