Van Brussel naar Sjanghai (004)

02 maart 2017
Hits: 364

dinsdag 24 december-2013
Hij heeft het natuurlijk niet gezegd. “Now you're watching the end of an empire”, Maar die gozer van Riccardione kan toch nog wel eens gelijk krijgen. Erdogan's empire wankelt. Wat begon met wat licht geruis in een bosje bomen in Istanbul groeit momenteel uit tot een volwassen storm in het centrum van de Turkse macht. En dat de Amerikanski's daarbij een voorname rol spelen moet zelfs duidelijk zijn in Hilversum en omstreken.
Het zit de stars ands tripes namelijk niet lekker dat de Turkse regering schijt heeft aan hun boycotmaatregelen versus Iran en via haar Halkbank allerlei leuke deals op poten zette met de ayatollah's. Dat gebeurde via de nu in een Turkse kruipruimte verblijvende Iraans/Azerbeidjaanse zakenpief Reza Zarrab, die tijdens zijn verhoren zou hebben gezongen dat hij in het veld was voor de in Dubai zetelende firma Sorinet van de Iraanse grootondernemer Babak Zanjani. Groot geworden onder het regime van Moshe Ahmadinejad, mede door het links en rechts uitdelen van leuke zakjes baksheesh. Zowel in Iran als daarbuiten.
Vooral Zanjani's stiekeme handel in olie voor goud zat Washington dwars, maar het kreeg zonder twijfel ook een afzakker van zijn overname van de naar verwarrende middelen riekende Turkse vliegtuigmaatschappij Önur Airlines (1). Met als vogelverschrikker ene Mahdi Shams. Een in Dubai residerende Iraanse bulkscharrelaar die namens Zanjani ook de Turkse vervoersgigant Ulusoy Varan overnam. En daarmee kom je al gauw aan het duistere logistieke netwerk dat de Amerikanski's hebben opgezet ten behoeve van het transport van Afghaanse lekkernijen. Kortom, Zanjani cs. zitten te grutten in enorme Amerikaanse belangen, geassisteerd door Erdogan en zijn cluppie. Dat schreeuwt om tegenmaatregelen en daar zijn we nu dan ook getuige van. Het wordt nog heel gezellig rond de Dardanellen. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 4 van de serie “The return of mr. Polly Peck” dd. 1 november 2012

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 maart 2017
Aantal keren bekeken: 364
van brussel naar Sjanghai

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch