Pussy yam yam (001)

25 maart 2017
Hits: 402

maandag 20 augustus-2012
Komt er in de Sint Jan in Den Bosch ongevraagd een kluitje overvalmutsen binnen en die geven daar up camera een shocking showtje weg in de rijke traditie van New Kids Turbo. Brullen dat Beatrix een gore anti-democratische bitch is en dat ze op moet zouten. De opnames van hun optreden en hun arrestatie worden wereldwijd verspreid en iedereen die dagelijks de vodden van Sjuul Paradijs en Christian van Thillo consumeert of de nieuwsgaring van de glazen tiet aanbidt roept dat de meiden moeten worden vrijgelaten. Vrijheid van meningsuiting, nietwaar.
Maar wat gebeurt er met die mutsen? Die gaan achter het gaas. Krijgen een lekker lang voorarrest, brengen een bezoekje aan het Pieter Baan en worden aan het eind van de rit niet goed snik verklaard en opgeborgen in een instituut waar de AWBZ-premie welig staat te bloeien. Met als buurman die gozer die in 2010 de Gouden Koets wat bijlichtte met een waxinelichtje.
In Rusland gaat dat anders. Daar krijgen ze twee jaar goelag. Terwijl je je toch ernstig moet afvragen of in ieder geval eentje van de drie Poessies wel fris in het hoofd is. Want die Nadezda Tollokonikova heeft ze in het jongste verleden al vaker flink bruin gebakken. Zo liet de met een Canadees paspoort rondrollende poes zich voor het oog van de gretige camera in een Moskou’s museum orgieniek stampen terwijl ze zwaar zwanger was en assisteerde bij een filmscene waarbij een collega poessie een kip uit de vriezer van een supermarkt haalde en de kouwe versnapering in haar open doos duwde. En nou noemen we maar twee projecten uit haar rijke assortiment aan vooruitstrevende projecten in de publieke ruimte. Vrije expressie? Kunstzinnig? Nou meer kutzinnig. Dat meisje moet nodig voor onderzoek naar de Pjotr Baanski en dan maar een tijdje kroelen met een waxinewerper. Vrijheid van meningsuiting? Sure. Maar waarom heeft de Canadese regering dan nog niet om haar uitlevering gevraagd? Die kijken wel uit. En Poetin? Dat is een gore anti-democratische flikker.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 maart 2017
Aantal keren bekeken: 402
Pussy yam yam

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch