Slijmbal (003)

20 juli 2016
Hits: 609

Een paar dagen geleden was ie weer eens te gast in de Huyskerk. Derk Sauer. De bevlogen brenger van het vrije woord in Moskou. In gesprek met haar van Tweebeeke. Ging over de huidige situatie in Rusland, Putin en Derk's door meloenen en meloenen mensen gevolgde dagvod en glazen tiet-station (1). Die ondanks al die formidabele aandacht financieel in een verdomhoekie zitten. Ze zijn daar volgens onze miljonair geworden persridder terechtgekomen door hun intrigerende nieuws over de familie en de kennissenkring van de Russische president. Met als resultaat dat zowel de Russische oligarch die momenteel eigenaar is van Derk's mediaconcern RBC als Derk zelve van frauduleuze activiteiten worden verdacht.
Het kan toeval zijn, hoewel, maar de naam van voornoemde oligarch werd niet genoemd. Nou, dat doen wij dan maar. De baas van Derk heet Mikkel Prokhorov. Een naam die sinds begin 2007 ook bij westerse luxe blaadjeslezers faam heeft verworven. En hoe. Mikkel werd namelijk in het weelderige Franse Alpenoord Courchevel in hechtenis genomen. Samen met een paar vrienden en een eskadron luxe glijbanen aka modellen, die met zijn privéjet waren meegereisd. Liep met een sissère af, maar je reputatie als playboy is meteen gevestigd. En als je dan ook nog een echte Amerikaanse basketbalclub als de New Jersey Nets opkoopt kan je eigenlijk niet meer stuk bij het zonnebrillenvolk. Of je daar op den duur veel aan hebt in de uitlopers van de Oeral is overigens twijfelachtig. Zo heeft Mikkel zakelijk al een paar veren moeten laten en achter de schermen probeert hij nu zijn 17 procents aandeel in de aluminium gigant Rusal onderhands te verpatsen. Liefst tegen een fluwelen prijsje. Maar wat dat betreft ziet het er somber voor hem uit. Mocht u houden van zware Russische kost of lid zijn van een aandelenclubje lees dan dit uitgebreide artikel van collega John Helmer. En hoe het er voor staat met RBC weet u al (2).
Derk kondigde tijdens eerder genoemde preek in de Huyskerk aan dat hij wel weer terug gaat naar Moskou. Want Putin nou ja, maar Rusland is een prachtig land en geen enkel gevaar voor het Vierde Rijk. Nou maar hopen dat ze in het Kremlin erin tuinen Derk. Fingers crossed. Stay tuned.

(1) Getallen van Derk zelf.
(2) Zie aflevering 2 van deze serie dd. 22 mei 2016.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
20 juli 2016
Aantal keren bekeken: 609

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch