Spaanse steekjes (005)

maandag 18 februari-2013
Zitten twee dames aan de koffie. In Barcelona. Juli 20101. De ene koffieleut is Alicia Sanchez-Camacho, akela van de Partido Popular in Catalonië. De ander Maria Victoria Alvarez, de bijslaap van ene Pujol Ferrusola, een zoon van de voormalige Democratische Catalaanse president en polletieke spierbal Jordi Pujol.
Waarover praatten de dames? Twee rechts, twee averechts? De centimeters van Pujol Ferrusola? Shoppen bij Corte Inglés? Of serieuzer zaken? Serieuzer zaken. Maria Victoria was namelijk bang. Ze was met haar Pujolleke meegeweest naar Andorra met achter in de auto een verzameling poen die zelfs bij Dagobert Duck een lichte verhoging zou hebben veroorzaakt. De florijnen werden gestort op een bankrekening en laat Maria Victoria nou denken dat er iets scheef zat met die bundels. Si, si.
Wat Alicia met de info gedaan heeft? Waarom hangt er ergens aan de buitenmuur van de Sagrada Famiglia een Jezus zonder lendedoek? We weten het niet. We weten wel dat eind vorige week aan het licht kwam dat de koffiechat van de twee dames werd gemonitord. Door een werknemer van particulier snuffelburo Metodo 3. En dat die info bij de lokale smurfemarij terechtkwam aan de vooravond van Metodo's ondergang.
Nou hadden de betrokken smurfen al het nodige materiaal verzameld over de corruptie ten tijde van Jordi Pujol's langdurige regeringsperiode. En ook bovenstaand geintje vond daar een warm plekje. Tot het naar aanleiding van de wassende Catalaanse afscheidingsgolf en het schandaal rond Alicia's landelijke chef Rajoy blijkbaar noodzakelijk werd geacht wat tegengas te geven.
Dat kan er nog wel even bij in het toch al geplaagde land vol onverkoopbare huizen, overbodige vliegvelden, gedecimeerde pensioenen, een staatsschuld van hier tot Gibraltar en overgebleven pepernoten. Stay tuned.

Spaanse steekjes

  • Hits: 294
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch