Skip to main content

Skenes vanachter de coulissen (043)

07 januari 2019

In de ontboezemingen waaruit wij de laatste tijd putten ter meerdere glorie van deze serie komen nogal wat beffen voor. Een van hen was Paul van der Kroft (rip), die gespecialiseerd was in mediazaken. Inmiddels alweer een tijdje tot stof weergekeerd, die Paul. Al dan niet bij de tonen van Mie Ketelkamp's aulahit “Waarheen, waarvoor?”. Wij refereren aan dat laatste, omdat het ons een geinige ezelsbrug verschafte. Paulus was namelijk ooit door de bron van deze story in de arm genomen bij een conflict met de auctor intellectualis van deze vermaarde tranentrekker. Maar ten tijde van de enerverende avonturen met Charlie Wong (1) kwam Van der Kroft, een bij geruchte stille vennoot van de Telecowboys, opnieuw op zijn pad. Tijd voor een kwoot. Komt ie:

Ik kwam in contact met een journaliste van het weekblad Vrij Nederland. Zij had gehoord dat zich in de wereld van de 06 nogal wat zaken voordeden die het daglicht niet konden verdragen. Door haar kwam ik wederom in contact met Paul van der Kroft. Tijdens ons gesprek kreeg ik te horen dat hij een zeer goede bekende van Hammerstein was en dat hij voor zijn cliënt Gobles tegen Carlin aan het procederen was. Het ging om een bedrag van 1,6 miljoen gulden, die was vastgezet op een gezamenlijke rekening van de advocaten [naar alle waarschijnlijkheid worden Salomonson en Hammerstein bedoeld,red.]. Het viel mij op dat Van der Kroft zeer goed op de hoogte was van mijn verrichtingen. Zoals hij zelf vertelde was Wong ook een bekende van hem, maar eigenlijk meer een relatie van Hammerstein. Aangezien ik de situatie weer griezelig begon te vinden heb ik maar niet gevraagd wat zijn bemoeienissen met Teleservice waren. Overigens heeft de reporter van VN in haar artikel over 06 de inhoud gedeeltelijk aangepast. Paul van der Kroft had haar namelijk wel duidelijk gemaakt dat het schrijven over Hammerstein wel eens levensbedreigend zou kunnen zijn. Zowel letterlijk als figuurlijk. Wat hier in de gesprekken naar voren kwam was het feit, dat Frits Salomonson een affaire had gehad met een lid van het Koninklijk Huis [prins Claus, red.] en dat zij betrapt waren in New York. Nadat dit in de doofpot was gestopt was de positie van dit heerschap tot ongekende hoogte gestegen en had hij flink wat macht gekregen”.

Je houdt het niet voor mogelijk. Zo zit je in een story over hijglijnen en zo raak je via de Salo en Hammie-connectie verzeild in de zwoele sferen van het in 1983 bij de voordeur van Der Spiegel gesneuvelde artikel “Linksgestrickt” en onze eigen legendarische bijdrage in deze materie, “Van oude koeien en troebel water”. Daar krijgen wij ten zuiden van ons middenrif toch even een spontane reactie van. Stay tuned (JP).

(1) Zie recente artikelen eerder in deze serie.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
07 januari 2019
Skenes vanachter de coulissen