Skenes vanachter de coulissen (039)

11 december 2018
Hits: 3125

Het is in Nederand vaak een zware bevalling. De verfilming van een boek. En dan gaat het niet alleen over het in elkaar wurmen van een aangenaam script, maar vooral om de financiering. Zo zou er al meer dan twee jaar offscreen met de pet worden rondgegaan voor het maken van een film met als basis het in april 2016 op de markt losgelaten boek “06-cowboys” van Fred Saueressig. “De marketingdirecteur van een van de grootste sekslijnenplatforms van Europa”. Vertel ons wat, Fred speelt namelijk in die hoedanigheid geen lullig rolletje in deze stomende serie, waarin naast de inmiddels voormalige seksboeren George en Harold Skene een bonte rij aan bekende Nederlanders voorbijtrekt. Luitjes als Bea van Oranje, Willem Holleeder, Johan Verhoek, Albert Heertje, Hans Knoop, Henk van de Meene, Reinout Oerlemans, Pieter Storms, Hisko Baas, Johan Cruyff en Pieter Johan aka Peer Nijssen. Om eens een akertje leeg te gooien. Die laatste naam zal u misschien niet zoveel zeggen, maar Peer was getrouwd met Virginie van Lanschot. De dochter van de Bossche spaarvarkenboer Johannes Cornelis van Lanschot en Ida Josepha Maria van Nispen tot Sevenaer. Ergo deftig. Heel deftig. Naar verluidt was Virginie ten tijde van de aan het huwelijk met Peer voorafgaande romance goed voor 150 meloen piek. Peer had naar verhouding geen pozer en het mag dus geen wonder heten, dat hij pas tot de famielje mocht toetreden na het omhelzen van het Katholieke geloof en het ondertekenen van een aantal huwelijkse voorwaarden ter dikte van het compendium eucharisticum. Het bijbehorende feest werd gevierd in een tent op het landgoed van opoe Van Lanschot en alles leek in kannen en kruiken. Dat de bruidegom bemoeienis had met een onderneming in de hijgsex bleef buiten de familieannalen. En dat Peer in Zwitserland muntjes van zijn echtgenote inzette om het vehikel van de Skenes aldaar op de been te houden eveneens. Dit ondanks de stijve interne controle die er naar zeggen bestond om het famieljekapitaal intact te houden (1). Daar moet je tegen kunnen als hoofd van een gezin. Komt nog bij dat de werkplek van Peer vol lag met verboden vruchten. Daartoe behoorden ondermeer vruchten die Peer aanduidde met “gele bolletjes met coke”. Later bleek het te gaan om crystal meth en Peer ging voor de bijl. Het huwelijk met Virginie werd naar aanleiding daarvan ontbonden, maar om te voorkomen dat allerlei ellendige praatjes in de wereld zouden komen kreeg Peer van zijn ex een maandelijkse toelage van 3500 piek netto per maand en een autootje. Wat weer een verhaal hè? Ziet u het allemaal voor u? Die film moet er gewoon komen. Wordt geheid een kaskraker. Stay tuned (JP).

(1) Zo gaat het verhaal, dat als een van de vier kinderen van Johannes Cornelis en Ida Josepha Maria meer dan een ton wilde uitgeven de andere drie daarvoor toestemming moesten geven.

Herman
Nou doet mij dit verhaal meteen denken aan een andere multi-kopieerder Jan des Copies die medio 2008 nogal knijp zat en zijn Villa in St. Tropez voor 7 Miljoen Euro aan (kampioen in het afsluiten van leningen bij FGH en SNS) Roeland Voerman verkocht. Zo verkocht Jan des Copie net voor het tezamen met Evert Kroon voor belastingfraude werd gearresteerd een copie van een Chinees kunstwerk met een miljoenenwinst zodat Jan weer boven Jan was
Klik hier om uw reactie toe te voegen
11 december 2018
Aantal keren bekeken: 3125
Skenes vanachter de coulissen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch