Adel verplicht (028)

25 februari 2017
Hits: 677

zaterdag 19 februari-2005
Er zijn hele volksstammen die onze site beschouwen als een roddelrubriek. Zijn we niet. Maar soms hebben we toch de onweerstaanbare aandrang om even in de voetsporen van kakelbladen als Privaat, Story, Weekend, Party etcetera te treden. Zoals nu bijvoorbeeld, bij het lezen van een paar kleine berichtjes in een paar Belgische lokale suffertjes over een huwelijk op de vierde van deze maand. Rijkelijk laat misschien, maar toch wel de moeite waard.

Het ging namelijk om het huwelijk van graaf Alexander Lippens, de zoon van Fortis-baas graaf Maurice Lippens, met de 32-jarige Duitse journaliste Alexandra Capelle, die vooral bekendheid schijnt tegenieten in Dubai. Het huwelijk werd voltrokken door graaf Leopold Lippens, een oom van de bruidegom, in zijn hoedanigheid van burgemeester van Knokke-Heist. De heuglijke gebeurtenis vond in alle stilte plaats. Er kwamen ‘savonds wel 250 hoge gasten een hap en een slok halen en wat schuifelen. Maar voor de rest alles hush hush.

Op het oog wat merkwaardig voor zo’n society-huwelijk. Je zou toch heel wat pomp en net zoveel circumstances verwachten. Met paparazzi en massa’s nieuwsgierigen uit de rijen van het eenvoudige volk. Niks. Waarom? Misschien omdat inmiddels heel wat mensen in Knokke-Heist kennis hebben genomen van de inhoud van deze serie, waarin ondermeer verklaringen voorkomen uit Dutroux-gelieerde dossiers. Over het beklimmen van jonge meisjes door graaf Leopold en graaf Maurice.

Nou hoef je zulke verklaringen niet serieus te nemen en dat deden de onderzoekrechters en de voor hen in het veld zijnde koddebeiers dan ook niet. Maar stel je voor dat er onder de bevolking lieden schuilen die al die “roddel” wel geloven. En voor het stadhuis genante scènes gaan staan maken. Of dat Regina Louf plaatsneemt op de publieke tribune. Nee, dank u feestelijk.

Kijk, zo’n Alexander kan daar natuurlijk niks aan doen. En Alexandra ook niet. Die wensen wij alle geluk van Dubai en de rest van de wereld. Maar waarom die dossiers over pappa Maurice en nonkel Leopold zo diep onder het zand van Knokke aan Zee zijn begraven mag Jacques Langlois weten. Stay flabbergastedly tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 februari 2017
Aantal keren bekeken: 677
Adel verplicht

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch