Nette mensen (003)

06 april 2017
Hits: 409

maandag 9 december-2013
In volle verwachting. Dat zijn we van het antwoord op de mail, die wij vorige week naar meneer De Roy van Zuydewijn stuurden. Nee, niet Edwin. Barend. Van het befkantoor AKD. De curator van Willem Smit's onderneming Internoc. Met de vraag of die 1 meloen euro die Willem Endstra in de laatste periode van zijn verblijf aan deze zijde op een papiertje had gekladderd en die bestemd was voor Internoc, betrekking had op een achterstallige betaling van Endstra of iets vandoen had met minder leuke zaken.
Uit ervaring wisten we dat curatoren de tijd nemen voor ze tot actie overgaan, dus neusden we alvast wat verder in de financiële tikkietakkies tussen de heren Endstra en Smit van zo'n tien jaar geleden. Stuitten we op het nodige gehannes rond Playlogic. Een ander vehikel van Smit, dat in 2007 de vangrail overging. Endstra zou daar meloenen in hebben geïnvesteerd. Smit zei dat het maar om een paar ton ging en dat die uit de knip van Anita Schuts kwamen. De bijslaap van Endstra, moeder van zijn dochter Eva en kennelijk hoedster van een van Endstra's spaarvarkens (1). Blijft de vraag hangen waar die meloenen cq. tonnen vandaan kwamen en of Smit tot de nette mensen behoorde bij wie Endstra poen stalde ten behoeve van allerlei heren uit het avontuurlijke milieu.
Wisten die mensen dat? Wisten ze het niet? Tsja. In ieder geval werden ze na Endstra's ruwe heengaan niet door het OM en/of blauwe brigadisten jarenlang binnenstebuiten gekeerd. Zoals een kasteelheer uit Maarssen overkwam. Stay tuned.

(1) Zie voor Anita ook de serie Octopussy.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
06 april 2017
Aantal keren bekeken: 409

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch