Skip to main content

Ship Ahoy (034)

09 december 2015

Nee. Noppes. Nog geen antwoord van Vince Crandon aka Ceccola op onze mail van gisteren. Zal wel op zijn sodemieter hebben gehad van zijn schoonfamilie in 010. Of van zijn vrouwtje, Theo Cranendonk's dochter Marie Louise, die zich in vroeger tijden zo lekker liet verwennen door voormalig “Ndrangetha”-kopstuk Emilio di Giovine. Die warme genegenheid raakte in het slop toen Emilio besloot om te gaan zingen en pappa Theo de nodige problemen bezorgde. Ondermeer over de 30 bazooka's die Theo ooit aan Emilio's club had geleverd.
Het is na al die tijd lastig om vast te stellen of die anti-tanklorren ook gebruikt zijn. Vast staat wel, dat Emilio in de eerste helft van de jaren negentig met veel boem en pats uit een zwaarbewaakte petoet in Lissabon is bevrijd en daarna met een helicopter de vrijheid tegemoet wiekte. Het team dat die raid uitvoerde zou daarbij gebruik hebben gemaakt van ground-to-air raketten en stond onder leiding van Carlos Galamas Ferreira. Net als Theo zelf een oud-commando (!). Carlos liet bij de actie overigens wel het leven. Of de rest van zijn team ook uit (ex-) commando's bestond is nooit naar buiten gewurmd. Maar gezien de verse revelaties van Vince is dat niet onwaarschijnlijk. 
Zo. En nu maar wachten op de reacties. Welke reacties? Nou, bijvoorbeeld van die oh zo alerte msm. En van Vince natuurlijk. Stay tuned. 

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 december 2015