Skip to main content

Van Estoril naar Zandvoort (094)

16 februari 2017

dinsdag 31 juli-2012
Ben je nog helemaal confuus van de gouden medallie van Marianne Vos, krijg je toch een domper uit Londen. Er zijn gisteren aan de overkant van het plasje effies 1300 man achter het gaas geflikkerd. Nee, niet vanwege de verkoop van valse kaartjes, wat wild plassen achter het Heineken House of het uitblazen van de vlam. Nee, het hield verband met de Operation Ore, die nu al jaren woedt aan de overkant van het plasje. Een exclusief smurfenteam doet daarbij onderzoek naar afwijkers die kinderporno op hun compu hebben gedownload om na een lange emotievolle dag ‘savonds even lekker te kunnen hijgen.
Aardige bijkomstigheid: onder die nieuwe lading van 1300 rukkers bleken 50 collega’s van de Ore-teamleden te zitten. En laten die nou allemaal thuishoren in de categorie 1 of 2. Zegt u misschien niks, maar die categorieën worden beschouwd als extreem gevaarlijk in de nabijheid van koters. Uiteraard verkeren deze hopssmurfen nog in de verdachtenfase. Dus het valt nog te bezien hoeveel er achter een deur met een gaatje belanden. Maar het begin is er.
Nou maar hopen dat het niet net zo gaat als met het onderzoek van de Amsterdamse rechercheur Peter Ros indertijd. Het hele dossier dichtplakken met het etiket "Staatgeheim" (1) en hallee de kluis ermee in. Want daar kunnen ze in Engeland ook wat van. We blijven alert. Stay tuned.

(1) Zie Octopussy (376)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
16 februari 2017
Van Estoril naar Zandvoort