Antillen vice versa (008)

04 januari 2016
Hits: 591

dinsdag 20 augustus-2013
Waar ging het conflict tussen Leo Nipshagen en Christiaan van Assendelft van Wijck in oorsprong eigenlijk over? Kunnen wij putten uit een peevee die vriend Leo op 30 mei 2012 liet opmaken op het Amsterdamse smurfenbureau aan de Van Leijenberghlaan. Kwootje. Komt ie:

"Eind 1990 of begin 1991 is meneer Van Assendelft van Wijck op mijn kantoor , de beleggingsonderneming “Consolidated Management BV” binnen komen lopen met 1 miljoen gulden cash. Deze onderneming was gevestigd in de Gerrit van der Veenstraat 70 te Amsterdam.
Van Assendelft van Wijck zei toen tegen mij dat hij die 1 miljoen had verdiend in de onroerend goedsector. Echter in 1993 heeft Van Assendelft van Wijck mij zelf verteld dat die 1 miljoen afkomstig was van een ripdeal.
Van Assendelft van Wijck stelde mij voor, dat als ik zelf ook 1 miljoen zou investeren hij dat geld zeer winstgevend kon beleggen door het in- en verkopen van Amsterdamse grachtenpanden. Hier ben ik achteraf dom genoeg op ingegaan. Op 31 januari 1991 besloot ikzelf met Van Assendelft van Wijck samen “Mozia Investments BV” over te nemen om via deze investeringsmaatschappij onze gezamenlijke 2 miljoen te gaan beleggen in de panden aan de Amsterdamse grachten. Zo'n twee en een half jaar heb ik met Van Assendelft van Wijck in “Mozia Investments BV”, tevens gevestigd aan de Gerrit van der Veenstraat 70, samengewerkt. We waren compagnons en ieder voor de helft eigenaar. In die twee en een half jaar heeft Van Assendelft van Wijck mij voor zo'n tien miljoen gulden laten investeren in diverse projecten.
Na veel intimidaties en allerhande bedreigingen, waaronder het plaatsen van een pistool op mijn hoofd door Van Assendelft van Wijck en verbale dreigementen om mijn kinderen te vermoorden, werd ik gedwongen een overeenkomst te ondertekenen. Op 14 juli 1993. Dit gebeurde op het kantoor van “Mozia Investments BV” aan de Gerrit van der Veenstraat 70 in aanwezigheid van J.W. de Vries. De Vries is een beer van een kerel en ook een zware crimineel. In deze overeenkomst droeg ik min of meer alles over aan Van Assendelft van Wijck, maar ik hield het recht op 50 procent van de winst boven de boekwaarde als een en ander werd verkocht. Van deze eerste bedreiging heb ik aangifte gedaan bij de politie Amsterdam-Amstelland, maar ik heb daarna niets meer vernomen van de politie. In de maanden na 14 juli 1993 had Van Assendelft van Wijck mij laten zien dat hij een pistool had liggen in de lade van zijn bureau op het kantoor van “Mozia Investments BV”. Als bedreiging. Op 15 november 1993, in hetzelfde kantoor van “Mozia Investments BV”, werd ik opnieuw door Van Assendelft van Wijck met een pistool op mijn hoofd bedreigd. Wederom was De Vries hiervan getuige. Er werd onder deze dwang een nieuwe overeenkomst getekend, waarbij ik afstand deed van alle winstrechten boven de boekwaarde. Dit heeft voor mijzelf tot een schadebedrag geleid van 5 à 10 miljoen gulden. Overigens geeft Van Assendelft van Wijck zelf aan mij toe dat hij me voor zo'n dikke 10 miljoen gulden heeft benadeeld. Van deze tweede bedreiging van het pistool tegen mijn hoofd heb ik geen aangifte bij de politie meer gedaan, omdat ik ervan uitging dat het toch geen zin had
”.

Tot zover de kwoot. Gezellige verklaring van Leo, maar het bewijs dat zijn voormalige compagnon met een gun zijn kruintje zou hebben beroerd ligt op het kerkhof of is in rook opgegaan. Komt nog bij dat ie begin 1991 er geen been in zag om een compagnon te omarmen die met 1 meloen cash kwam binnenzeilen. Of die nou verworven was met een ontroerendgoed of een ripdeal, ook toen al was het uitkijken geblazen. Vooropgesteld dat Leo's verklaring juist is. Volgens Christiaan is ie vals en hij ging in de tegenaanval. Next time. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
04 januari 2016
Aantal keren bekeken: 591
Antillen vice versa

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch